Tavesin on näin talvikaudeksi vuokrannut maneesin seuralaisten käyttöön, jota mekin aloimme tänään hyödyntämään. On se paljon kivempi reenailla kuivassa, lämpimässä ja tuulen suojassa.

Tänään siis Akan kanssa tokoteltiin häiriössä. Eipä maneesi täynnä ollut, joten tilaa oli ihan hyvin meillekkin. otin kaksi eri sessiota Akan kanssa. Aluksi taas Akka pöh, pöh, pöh ja virtaa riitti... Mutta sitten jo pian tajusi mistä on kyse ja alkoi ottamaan kontaktia itsenäisesti ja tarjoamaan sivulle tuloa. Todella helppoa ja kivaa. Eli otin kontaktia, sivulle tuloa, muutaman askeleen eteenpäin sekä oikealle ja vasemmalle käännökset. Tosi hyvin meni. Lopuksi tein Jarin avustamana luoksetuloa. Tein todella lyhyen pätkän ja pois päin häiriöstä ja palkkana kissanruoka. Yritin tehdä asetelman mahdollisimman varmaksi ja sellaiseksi, että luoksetulo onnistuu 100% varmasti. Ja onnistuihan se! Kiitos Heidille kissanruoka vinkistä, nimittäin se toimii!!! :) Pari luoksetuloa tehtiin ja sitten peuhuuta ja autoon. Olin oikein tyytyväinen tähän, koska maneesi oli outo Akalle. Aika hieno nähdä Akassa jo tämmöistä piirrettä, että Aksu-paksu toimii paikassa kuin paikassa. Tämähän on vain hyvä asia. Akan ollessa tuumitauolla autossa, katselin, kun kokeneemmat reenasi. Oli kiva katsella ja saada vinkkejä myös omille reeneille.
Toisessa sessiossa tein kontaktia, maahanmenoa ja istumista. Välillä Akka haukahti suurelle snautserille, mutta lopetti heti ja jatkoi omia puuhiaan :)

Tästä hyvä jatkaa maneesivuoroja. Ehkä vähän enemmän suunnitelmallisuutta reeneihin saisi olla.

Tällä tulevalla viikolla reenaamme seuraamista muutaman askeleen verran, kokeilemme myös käännöksiä sekä oikeaan että vasempaan. Paikalla istumista reenaamme ainakin seuraavat kaksi viikkoa. Otamme myös eteen tulon parin viikon sessioon mukaan. Nämä nyt ainakin. Katsotaan, katsotaan...

Iltaruoalla reaktioharjoitus esineeseen. Nyt kokeilin aluksi heittää, reagoi, otti suuhun. Pidin kädessä ja peuhattiin lelulla. Sai ruokansa, kun piti esinettä suussa. Siinä tämä. Tämän viikon nyt ainakin iltaruokasessiossa on esineeseen ragointia ja peuhuuta. Jos vaikka kokeilisi sitten viikon päästä mennä metsään kokeilemaan taitoa....