Eilen tosiaan olin töissä. Teimme kuitenkin noutokapula harjoituksia (metallikapulalla). Hyvin Akka on alkanut pitämään ja välillä pitää niinkin ettei yritä mälvätä kapulaa. Hyvin ottaa välillä myös kontaktia. Olen päättänyt, että kun Akka pitää kapulaa siististi suussa mälväämättä ja ottaa kontaktin niin sanon -hae- ja palkkaan välittömästi, myös tietysti kehumalla rauhallisesti. Tämä on kyllä hankala liike, mutta luulempa, että renillä helpottaa. Namit on seläntakana, joten Akka ei näe namipaloja. Istun tuolilla ja jalat v-asennossa, joiden välissä Akka istuu. Kapulareeniä olemme tehneet seka aamu- että iltaruoan yhteydessä. Teemme tätä nyt jonkun aikaa. Katsotaan mihin asia kehkeytyy.

Sain tänään vihdosta viimein odotetun postipaketin! Pasi toi töistä tullessaan. Caniselta tilasin kirjan ja pari lehteä.
Kirjan nimeltä: Naksutinkoulutusta koirallesi, mukana tuli myös naksutin.
Ja Canis omat lehdet nrot: 1, 3 ja 4 /2007. Kolmannen lehden sain kaupanpäälliseksi kärsivällisyydestäni. Nimittäin lähetyksen kanssa oli "hieman" ongelmaa.
Mutta nyt nämä ovat minulla. Toki heti piti ruveta selailemaan ja voi herranjestas, kun kirja vaikutti hyvälle. Selasin kirjaa syventyneenä. Lehdissä oli todella hyviä artikkeleita. Ihanaa, nyt on siis hyvää luettavaakin :) Odotus kannatti!
Saas nähdä ruvetaanko täällä naksuttelemaan ;) vaikka kirjassakin luki, että tärkein ei ole se naksutin vaan se tapa millä kouluttaa ja siihen ei välttämättä edes naksutinta tarvitse. Huomasin kirjasta paljon yhtäläisyyksiä omiin koulutustyyleihini, joten kirja on varmasti minulle mieluinen.

Illalla otin Akan kanssa omassa pihassa hieman tottista. Sivulle tulot ovat ok, toki nopeutta tässä voisi olla enemmän, mutta luulempa, että nyt jätän sivulle tulot toistaiseksi pois ohjelmasta, koska ne sujuu. Seuraamista teimme. Akka jätättää pahasti ja tulee epävarmana vierellä, blääh, todella huonoa! Rupesin palkkaamaan Akkaa oikealla kädellä, kun tulee oikeaan kohtaan välittömästi. Otin myös itselleni kävelyyn nopeutta, että Akka yrittää pysyä mukana. Välillä palkkasin myös pallolla, joka toikin Akkaa enemmän eteenpäin. Tätä liikettä on kyllä niin hankalaa yksin reenata, kun palkkauksen pitäisi olla oikea aikaista ei saa yhtään myöhästyä eikä vaatia vielä myöskään liikoja. Heidi on tulossa vknloppuna meille, joten Heidi saa toimia meidän apuna tässä. Saa kävellä vieressä ja sanoa nyt, kun pitää antaa palkka. Toivotaan, että parannusta tulisi sitten. Luoksetuloja otimme, hyvin. Eteentuloja otettiin. Paikalla istumisia ja paikalla makuuta. Akka oli taas intoa täynnä ja voi kuinka Akka jaksaisi touhata ja touhata. Aina, kun muka olin lopettanut, niin Akka tuli itsenäisesti sivulle tapittamaan, no pakkohan siitä on palkata, moisesta oma-aloitteisuudesta. Mulla oli nyt palkkana Akan omat nappulat sekä pari narupalloa.
Meillä oli myös hyvin häiriötä, kun kolme kissaa epätoivoisesti yritti saada meidän huomion herpaantumaan. Kyllähän Akan välillä piti käydä ajamassa kissat takaisin bussiin ;)
Leikittiin me välillä myös Roosan suksi sauvalla... Akka otti sauvan suuhun ja juoksi sauva suussa mukavan kunnia kierroksen ja toi sauvan aina minulle. Minä palkkasin tästä ja taas uudestaan sama homma. Sauva suussa kunniakierrokselle :)  Oli se melkosen näköstä!

Pihalla sataa oikein urakalla lunta! Pasikin jo teki lumitöitä, mutta luulen, että aamulla on lumihommat vielä edessä. Mutta on aivan ihanaa, kun on ihana talvi keli.
Huomenna päästään Siirin kanssa aamusta lumeen peuhaamaan, koska emme mene huomenna kerhoon, koska minä pidän huomenna leipomispäivän. Sunnnuntaina vietetään laskiaista ja täällä perhe odottaa jo kovasti laskiaispullia, joten huomenna pyöräytän pullat jo valmiiksi. Eli makoisia herkkuja on tiedossa.