Onneksi on tämä Akka, jonka kanssa saamme surra ja jolta saamme lohdutusta. Onhan tämä varmasti kurjaa myös Akalle. Lähtihän Akan paraskaveri, leikkikaveri pois :(

Hakutreenit:

Hakuilin tavesin toisessa ryhmässä, koska meidän oma ryhmä lomaili pääsiäisen.
Kiitos Jessicalle, että ryhmään mukaan pääsin :)
Näin Akalla oli myös uusia maalimiehiä. Ja oli hieno huomata, ettei uudet ihmiset haitanneet neitiä mitenkään. Vaan maalimiehen luona oltiin loppuun saakka ja kun mm toi puoleenväliin Akkaa, jossa minä vastassa olin, niin Akka ei keneltäkään pois lähtenyt, vaan oli tiiviisti mm kanssa loppuun saakka. Hyvä näin :)
Hakualue oli kiva. tasainen ja näkyvyys hyvä. Lähinnä alue oli minulle hyvä, kun ei ollut nousuja ja laskuja joita olisi itänyt raskauden vuoksi varoa.
Hakualueen vieressä meni tie, jossa vilkkaasti liikkui ravihevoset kärryt perässään. Eli joku raviporukka oli tullut treenailemaan sinne hevosillaan yhtäaikaa, kun me hakuilimme. Eli häiriötä tuli välillä mukavasti :)
Otin Akalle neljä pistoa ja samalla tavoin kuin viimeisissäkin treeneissä eli kävin ottamassa hajut ensiksi etukulmista, ykköseltä ja kakkoselta. Tämän jälkeen lähetykset. Ykkösen hajunotto meni mukavasti, kun tulimme ykköseltä pois niin vierestä ravasi hevonen. Akka meinasi huikkia hevoselle, mutta, kun vain ohjastin Akkaa sanomalla, että jatketaan, niin hevonen unohtui heti. Kakkosella, kun olin ottamassa hajua, en yhtään tiennyt missä mm oli. Luulenkin, että Akka oli jo aikoja sitten saanut sen hajun, mutta, kun minunkin pitää se mm nähdä ja tietää ;) Ei riitä minulle, että koira tietää. No lopuksi sitten löysin itsekkin sen mm. Ajattelin, että mitenkähän treenit menevät, kun tumpuloin niin kovasti. Jessica rohkaisi ja sanoi, että nyt vain varmana itse, niin hyvin menee. No lisäsin määrätietoista asennetta mukaan! Tein lähetyksen ykköselle ja niin Akka epäröimättä lähti suoraan  mm luokse!  Vautsi vau! Hienosti meni. Menin puoleen väliin vastaan ja sieltä Akka yhdessä mm:n kanssa tulikin. Sitten jatkettiin kakkoselle. Sama juttu. Akka lähti suoraan epäröimättä mm luokse. Työskentely todella nopeaa! Olin siis sittenkin onnistunut hajunotoissa. Ne kun vain on niin vaikeaa. kakkosella, kun Akka oli mm luona syömässä, niin taas tuli hevonen kärryt perässä. Nyt Akka ei edes katsonut hevosta päin, koska mm:n luona oli niin ihanaa :)
Sitten ottamaan hajut vielä kolmoselta ja neloselta. Eikä tässäkään mitään ongelmia. Juoksut eivät aiheuta mitään ongelmia hakuilussa vaan Akalla samanlainen into työskennellä vaikka juoksut päällä onkin.
Lopuksi mm kokeilivat leikkiä Akan kanssa, mutta Akkaa ei leikkiminen kiinnostanut. Enemmän ruoka on Akan mieleen. Siinä yhteistuumin ajattelimme, että Akalle hakumetsässä on paras palkka ruoka ja kun mm kehuu Akkaa. Leikkimistä muiden kanssa voi treenailla muualla kuin hakumetsässä. ja toki lelut voi mukana aina olla, mutta nyt ajattelen niin, että leikkiä ei tarvi, jos ei halua. Niimpä porukka sitten syötteli vielä lopuksi Akkaa, niin että Akka tarjosi jokaiselle istumista ja Akkahan tarjosi ja sai syödä :)
Sanoipa tämä ryhmä, että ompa Akka tarkka, tottelevainen ja rauhallinen :) :) :) Hehee, he kun eivät ole olleet näkemässä millaista kaahoota tämä on ollut. Mutta todellakin kyllä sitä kehitysta tulee, kun vain treenaa ja treenaa.
Sain myös muuten vinkin. Pidän kuulemma Akkaa pannasta kiinni aina lähetyksessä. Kokeissakaan ei saa pannasta kiinni pitää, joten nyt minun pitää pitää näppini irti Akan pannasta ja lähettää se niin, että en kiinni ota enkä pidä. Kokeilinkin näin viimeiselle maalille ja hyvin se meni. Eli näin vain nyt sitten jatketaan.

Kotiin tultuamme menimme Akan kanssa hetkeksi Köpin ja Decon haudalle. Päätin, että kesän tultua istutan haudalle joko jonkun pensaan tai sitten puun.

Illalla teimme tottista kotipihassa. Eerika oli nyt apuna. Eerika piti Akkaa, kun tein luoksetuloa. kaksi luoksetuloa tein ja hyvin meni. Palkkasin Akan nahkalärpällä. kaksi toistoa tehtiin ja kummatkin meni hyvin.
Sitten tein maahanmenoja. Olin itse edessä ja palkkasin namilla heti, kun kyynärpäät olivat maassa. Toiselle ja toiselle puolelle. Teimme myös seisomisia. Liikkui seisomisessa, joten tätä pitää hinkata ja hinkata. Otettiin toistaoja ja kun muutama onnistunut suoritus saatiin niin tähän lopetettiin.
Sitten vielä maahanmenoja. Sitten tauko.
Viimeisenä otettiin lelulla seuraamista ja täyskäännöksiä. Käännöksessä paikka elää eli Akka lähtee minusta kauemmaksi. Eli tähän pitää saada tiiviyttä mukaan. Tähän tarvin neuvoja. Katsotaan, miten homma etenee.