Iltasella suunnattiin Niihamaahan treenailemaan tottista.
Otin liinan mukaan ja ajattelin, että rupean nyt tottistelemaan aina kentällä liinan kanssa ihan, että saisin Akan hallintaani kunnolla. Kentällä, kun ei kuitenkaan viitti riskeerata siinä, ettei pitäisi mitään hihnaa, kun kentällä on kuitenkin muitakin koiria, niin tämän vuoksi ei viitti ottaa sitä riski, että Akka painuisi jonkun koiran luokse. Vaikka Akka ei paha olekkaan, niin silti.
No joo liinalla sitten touhuilimme. Leikimme ja otimme vauhti seuraamista, sivulle tuloja ja pallolla maahanmenoja. No joo ihan ok, vaikka molemmin Akan kanssa olimme jotenkin hermostuneita eli toisin sanoen meidän vire ei ollut yhtään yksissä. Taisimme molemmat ottaa häiriötä muista ;)
Aluksi Akka oli nenä maassa ja vähän jo muuallekkin menossa, mutta hienosti tulee tykö ja ottaa kontaktia ja tästä aina namipalkka. Yhden kerran Akka pääsi juoksemaan minusta liian kauaksi, kun en pitänytkään liinasta kiinni! Hyvä minä!!! Mitä teen liinalla, jos en siitä kiinni pidä ;) No lähdin ite juoksemaan karkuun pois päin Akasta ja Akalle tuli paniikki ottaa minut kiinni. Niin homma taas jatkui. Sitten autoon.
Toisella kiekalla häiriötä oli jokseenkin paljon. Oli koiria jotka haukkui innoissaan ja muutenkin oli vauhdikkaita omistajiensa kanssa. Akka tästä otti häiriötä jonkun verran, joten otimme ihan vain kontakteja ja perusasentoa. Suhteellisen ok.
Akka on niin pirun nopea, että siinä kyllä itellä saa olla koko aika tuntosarvet pystyssä ja yrittää ennakoida kaikki asiat ennen Akkaa. Huh, huh! Saas nähdä mitä tästä säätämisestä oikein koskaan tulee :)
Lopuksi otettiin ampumisia. Sarilla oli pyssy mukana, joten nyt päästiin sitten ekaa kertaa kokeilemaan reagoiko Akka paukkuihin. Syöttelin Akalle namia samalla, kun laukauksia tuli. Yhteen laukaukseen Akka haukahti ja katsoi mistä ääni tuli, mutta muutoin ei paljoa laukaukset neitiä haitannut. Oli taukoa välilä ja taas uudelleen paukkuja. Sitten Sari ja Jari vielä lopuksi ottivat omille koirilleen yksitellen laukaukset ja me olimme Akan kanssa siinä omalla autolla kuulolla. Otin kontakteja samalla ja paukkuja sen kuin sateli. Ei reagointia. Mukavempi oli tehdä hommia ja syödä maksaa, kuin reagoida pamauksiin Hyvä, hyvä!!

Kotona ennen iltaruokaa kakeja i - m - i vaihdoksin ja pieni paikalla makuu, jouduin välissä menennä korjaamaan Akan asentoa, kun meni lonkka-asentoon, tästä kuitenkin jatkoi makuuta ihan ok ja hyvässä asennossa. Vapautus iltaruoalle. Hyvin! Sitten sai penneli ruveta nukkumaan!