Blääh, tämä Niihamaa on aina sellainen paikka, jossa on niin paljon kaikkea ihmeellistä :)
Otin Akalla kahteen otteeseen. Minä olin taas ottanut liinan mukaani. Kentällä oli paljon meinikiä. Jopa yhdet suojelutyypit olivat tulleet pitämään tottisvuorolle suojelureenejä ja voitte vaan kuvitella sitä meteliä ja niiden malikoiden huutoa! Mutta Akkapa ei tästä ottanut yhtään häiriötä. Muutaman kerran vissiin katsoi, että mitä siellä tapahtuu, mutta muuten ei kiinnostanut. Hyvä niin. Nyt oli taas kentällä paljon hajuja joita piti haistella, mutta sain Akkaan hyvin kontaktin.
Nyt teimme seuraamista tosi lyhyinä pätkinä ja oikealle täyskäännöstä. Hyvin meni. otettiin maahanmenoja sillätavalla, että Akka tarjosi makuuta minä seisoin edessä ja palkkasin aina jommalle kummalle puolelle. Nopeutta on näin tullut. Otettiin seisomisia ja paikalla seisoskelikin ihan ok.
Mutta sitten, kun Sari ja Troya teki luoksetuloja, niin huomasin kuinka Akka ottaa tästä häiriötä ja oli pinkomassa eka Sarin luokse ja sitten ku Troipe juoksi niin olipa Akkakin juoksemassa Troipen perään. No onni liinalle, joka kiristyi ja sain Akan tulemaan luokseni, tästä kehut ja palkka! Sama toistui, kun eräs tyyppi teki luoksetuloa pennulleen. Tämä on siis ongelma nyt!
Leikkiä ja autoon. Leikki-fiilis ei mikään paras.

Toisessa sessiossa päätettiin, että muut tekevätkin luoksetuloja ja minä yritän saada Akan moisesta tavasta pois. Eli tehtiin juttuja Akan kanssa, lähinnä kontaktia ja leikkiä, kun huudettiin TÄNNE ja koira lähti, niin yritti taas Akkakin lähteä, napakka veto liinasta ja heti sana EI ja Akka tuli tykö, HYVÄÄÄÄÄ ja palkkaa!!! :) He tekivät vissiin pariin otteeseen luoksetuloa ja tätä tein myös Akalle samalla, ettei Akka lähde silloin, kun joku muu huutaa tai koira suhahtaa ohitte.

Päätettiin, että ens maanantaina otan taas valttikortti -kissanruoan- mukaani ja räväytän kissanruoat Akalle, kun meinaa lähteä lipettiin.
Mutta on kiva huomata, että muuta häiriötä Akka jo kestää paremmin, joten emmeköhän tästäkin yli pääse, kun vain asiaa treenaamme! Itse olen ainakin ihan luottavaisin mielin.

Kotona mietin taas tätä naksutin asiaa ja luin taas naksu kirjaa ja otin naksun ja rupesin ehdollistamaan lisää Akkaa naksuun. Olemme muutaman kerran tätä vain tehneet ja nyt jo huomasin, että Akka on jujun hoksannut eli kun naksautan niin Akan nokka menee lattialle saamaan namin :) Tein myös niin, että naksautin ja annoin namin kädestä jolloin kontakti oli koko aika tiivis, jes! Palkkasin myös naksauttamalla ruokakupille. Nyt vain naksuttelemaan muuallekkin kuin kotiin. Voipi olla, että otan naksun mukaani ensi maanantaina.
Niin sen meinasin vallan unohtaa, että Köpi pelkäsi naksutinta. Kun naksuttelin, niin Köpi oli olohuoneessa piilossa eikä uskaltanut tulla pois luoksemme, kun naksauttelin Akalle. On todella hyvä, ettei Akka naksutusta pelkää.

Olen muuten ilmoittanut minut kuunteluoppilaaksi Ylöjärven koirakerhon järjestämälle haku-päivälle ensi lauantaille. Toivottavasti päivästä tulee antoisa!