Aamulla lähdimme uuteen hakumaastoon. Nyt tuuli ihan kivasti. Alue oli tasaista maastoa, mutta alueella oli lato, jonne halusin Akan. Lato sijaitsi aukealla jonne piti edetä metsästä yli ojan ja tien.
Lato oli oikealla puolella ja myötuulessa.
Otin kolme pistoa hajun hakuina.
Hain ykköseltä hajun, niin taas Akka haukahti ja näin, että hajun oli saanut ja lähtikin kohti maalimiestä. Menin muutaman askeleen eteenpäin ja sitten oli varma, että haju on saatu. Palasin keskelle lähettämään. Hyvin lähti ja suoraan mm:n tykö. Hyvä, hyvä! Akka tuli mm:n kanssa takaisin keskelle.
En kiinnittänyt eilen enkä tänäänkään tuohon haukahteluun mitenkään huomiotani. Koska se ei vaikuttanut Akkaan mitenkään, vaan yhtä iloinen oli.
Sirke ehdotti, josko olisin tehnyt kakkoselle ääniavut, mutta tämän eväsin heti. En halunnut lähteä sotkemaan nyt mitään uutta näihin treeneihin, koska hajut on Akalle niin tuttu juttu ja toimiva asia, niin miksi sotkea pienen päätä muilla jutuilla?
Kakkonen oli ladossa. Hain hajun ja Akka hajun saikin hyvin. Taas minä näin koska Akka hajun sai :) Eli kyllä hajun otot on meillä nyt hansikkaassa. Hyvä näin! Menin keskelle ja Akka eteni suoraan latoon välittämättä ojan ja tien ylityksestä. Eikä epäröinyt latokaan yhtään. Sieltähän se mm sitten löytyikin, hyvin! Tuli taas mm:n kanssa luokseni ja sitten vielä viimeinen. Sirke ehdotti, josko olisin lähettänyt suoraa Akan mm tykö, mutta tämänkin valitettavasti eväsin. Tähän oli puhtaasti syynä se, että halusin pelata varman päälle ja saada näistä treeneistä onnistuneet treenit, koska me jäämme nyt tämän jälkeen hakuilusta tauolle, joten suuri merkitys on, että viimeinen pisto onnistuu ja meillä ON KIVAA ja meille JÄÄ se KIVA mieleen!!! Eli hain kolmosellekkin sen hajun ja lähetin keskeltä. Akka meni vauhdilla ja taas suoraan mm luokse. Itse menin mm luokse sitten myöskin kehumaan ja pitämään sinne kivaa! Otin Akalta liivit pois päältä ja kehuttiin yhdessä maalimiehen kanssa Akkaa. Akka sai pomppia meidän välissä. Sitten Akka juoksi keskelle iloisin mielin, koska siellä jo muut mm odottivat Akkaa palkoille. Akan ei keskellä tarvinnut nyt istua eikä olla mitenkään korrektisti, vaan sai rauhassa ola niin kuin halusi ja maalimiehet Akkaa syötteli ja kehui. Todella hyvin, eikä mitään ihmeellisyyksiä eilisestä ole jäänyt hampaan koloon, vaan hakuilu on yhtä kivaa kuin aina ennenkin.
Todella hieno päätös leirille! Tästä on kiva jäädä hakuilu tauollekkin.

Leiri sitten päättyi tähän. Toki söimme ennen kuin matka kohti kotia alkoi.

Hyviä ja uusia kokemuksia saimme leiriltä, joten kyllä tällaiset leirit jatkossakin kannattaa hyödyntää, jos vain mahdollisuudet on suotuisat.
Myös paljon pohdittavia asioita tuli eteen ja oli kiva nähdä miten muut koiriaan kouluttaa. Meitä, kun on moneen junaan. Myös itselle vahvistui lerin aikana se, että kuinka tärkeää on ohjaajan ja koiran välinen suhde ja yhteistyö. Positiivinen koulutustapa sai vahvistusta ja se, että pitää oman mielensä rentona ilman hermoiluja, niin kaikki sujuu. Myös hauskanpitoa treeneissä kannattaa harrastaa, koska se jos mikä kantaa sitä hedelmää tulevaisuudessa :)
Niin ja täytyy nyt vielä tässä sanoa se, että kyllä hajun haut vain kannattaa, kun vain jaksaa ja malttaa sen oman mielensä tässäkin asiassa. Tämä on se hitain tapa, mutta näköjään parhain tapa. Meille ainakin erittäin suotuisa ollut ja jos ongelmia tulee, niin mahtava nähdä kuinka turvallista on mennä siihen opittuun tapaan takaisin ja ruveta tekemään sitä minkä osaa. Ja mikäs sen parempi, että koira on opetettu nenällä kuin silmillä tai korvilla, koska hyvän hakukoiran ominaisuuksiin kuuluu nimenomaan hyvä nenä! Ja nenä työskentely Akalla on parhaimmillaan niissä vaikeissakin paikoissa. Ihanaa, kyllä haku vaan on niin kivaa :) Ja onnekas saan olla kotipuolen opeista mitä olen saanut ja tulen vielä jatkossakin saamaan!

Kiitokset leirin järjestäjille oikein paljon! Mukavaa oli. Oli kiva tutustua ja nähdä muita ihkuja mustia ja heidän omistajiaan.
Niin ja Heidille, joka jaksoi huolehtia minusta niin hyvin :) Eipä minun tarvinnut juurikaan huhkia, kun Heidi hoiti hommat. Eli KIITOS!
On kivaa kulkea yhdessä paikasta toiseen kun Hemu ja Akkakin viihtyy toistensa seurassa ja osaa ottaa tarvittaessa myös lunkisti keskenään, vaikka vielä se leikkiminen ja peuhaaminen niin kivaa olisikin.

Kotiin päästyämme menimme pienelle metsälenkille nauttimaan kotiin paluusta. Ihana oli tulla kotiin takaisin. Sen huomasi myös Akasta. Ei mikään voita kuitenkaan omaa kotia. Olimmehan väsyneitä. Saunan jälkeen uni maittoi makeasti.