Päivällä innostuttiin leikkimään noutokapulalla (650g). Nyt tein niin, että heittelin kapulaa ja Akka sai kapulan noutaa. Tein välillä myös pientä hetsausta kapulaa kohtaan, että kiinnostus kapulaa kohtaan oli hyvä. Akka kyllä hakeekin kapulan kivasti ja tuo kohti minua, mutta kapula tippuu herkästi pois.
Eli luovutustakin pitää treenata, mutta eri osassa.
Näitä molempia osia rupean ahkerasti nyt treenaamaan, mutta tosiaan eri kerroilla. Pala palata ;)
Tarvii ottaa varmaan tässä naksutin mukaan. Hmm.. Tähänkin olisi hyvä tehdä kunnon suunnitelma, että tämä suttaantuisi mukavasti ja etenisi.

Sitten kokeiltiin leikkimistä, jossa minä vähän testailin Akkaa vähä härkin rinnasta tönien ja kylkiin läpytellen, kun lelu oli suussa. Akka rupesi murisemaan lelu suussa ja jopa yritti näpäästä hampailla mua käsistä. Akka siis provosoitui tästä täysin ja luulempa, että pelissä oli myös jonkin asteista epävarmuuttakin. En kuitenkaan tähän reagoinut itse mitenkään voimallisesti, lähinnä sanoin, että ohhoh ja että ei tarkoitus ole, että ruvetaan näppimään käsille. Kun lelu oli suussa rauhoitin Akan silittelemällä ja rauhoittelemalla, ettei tilanteessa ole mitään pelättävää. Kyllä tämä on vaikeaa..... Mutta kaippa tämäkin sitten opettaa oppimaan tuntemaan omaa koiraa.
Tätä leikkimistäkin tarvii miettiä, ettei tästä tule Akalle liian painostava ja epävarma tilanne. Leikinhän kuuluu olla kivaa! Akka ei välttämättä vielä kestä pientäkään provosointia herkkyytensä vuoksi, joten leikin on oltava vielä aika pentu maista ja sellaista, jossa Akalla on turvallinen olo ja saa tuntea itsensä turvallisesti voittajana.

Illalla taas Pasi tamppasi meille n. 60 askeleen jäljen. Nyt jäljellä maksapaloja sekä lopussa hauhau champion koiran ruokaa, joka olikin herkkua :)
Nyt jälki lähti heti alussa etenemään todella upeasti! Askel askeleelta Akka eteni ja minäkin ohjasin mielestäni paremmin nyt. Ainoastaan kahdesta kerrasta Akka nosti nenän jäljeltä ylös, kun minä pidin tiukasti ohjaksista kiinni, ettei päässyt rynnistämään askeleen ohitte. Muutama nami kyllä matkalle jäi, mutta se ei vakavaa ole. Koska nyt Akka ei ollut enää niin herkka ohjaukseeni, kun tiukensi otetta, vaan lähinnä nokka vaan oli menossa eteenpäin ja yritti mennä eteenpäin. Huomasin myös sen, että Akka alkoi tajuamaan myös minun ohjauksesta jotakin, että kun ohjain kiristyy, niin pitää tarkistaa toinen askel ja kun löystyy niin se nami on siinä. Toki on minulla vielä PALJON opeteltavaa tässä ohjauksessa, mutta nyt sujui kuitenkin mallikkaasti ja sain jopa välillä vaan tallustella rauhassa Akan perässä, kun Akka jäljesti! Kivaa :)
Kehuin kyllä melkoisesti suoritusta ja Akka itsekkin oli ihan innoissaan! Otin taskusta narupallon, joka sytyttikin Akan mukavasti ja tykkäsi sillä leikkiä. Heitin pallon ja Akka haki ja toi minun luokseni. Nyt vain pikkuisen vedätin lelulla ja taas heitin menemään ja tein niinkin, että kun Akka tuli luokseni pallo suussa palloa tarjoamaan, niin vain koskin naruun ja sanoin vapaa ja sai Akka mennä pallo suussa juoksennellen pitkin poikin. Oli kiva katsella iloista koiraa :)

Iltaruoalla kokeilin taas noutokapulaa sekä 650g kapulalla ja pikkuisella kapulalla. Nyt tehtiin vain kapulan pitoa ja luovutusta. Akka istui edessäni ja piti kapulaa suussa. Minä pikkuisen härkin kapulaa sormillani ja kun piti kiinni hyvin kehuin ja sai palkan. Kun sanon sanan hyvä, niin kapula tippuu. Eli Akka on aikas lailla ehdollistunut hyvä sanalle. Nyt pitää myös tähän kiinnittää huomiota. Koska tämähän tarkoittaa samalla sitä, että sana hyvä on irti komento, jolloin kapula tippuu.
Lopuksi paikalla makuu. Nyt kävin eri huoneissa ja siltikin Akka pysyi hyvin maassa ja virkeänä. Hyvin meni. Sitten vain vapautus ruokakipolle.