Meidän tokoryhmän reenit oli tänään ja Akan kanssa mentiin, kun loppi, koska Akalla edelleen juoksut. Taina selitti mitä olivat tehneet ryhmässä ja sanoi, että uutena asiana nouto ja ruutu. Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Akka yrittää edelleen pompata vasten eli tähän pitää nyt todella kiinnittää huomiota. Nyt oli nami palkkana. Akalla ei ollut omaa kapulaa, joten vieruoksui vähän toisen omaa. Mutta piti kuitenkin suht nätisti, vaikka huomasin, että asia nyt hieman on jännittävä. Ei olisi pitänyt vaatia näinkään kovasti. Sitten mentiin katsomaan ruutua. Taina näytti ensiksi meille omalla koirallaan, että miten pitää tehdä ja sitten, kun oli meidän vuoro kokeilla, niin olimme Akan kanssa hieman hämmentyneitä. Taina hieman menetti hermojaankin meihin, kun emme älynneet. Tapa millä Taina tätä meille yritti opettaa oli sekä minulle, että Akalle hämmentävä. Eli opetti ruutua silleen, että piti mennä ensiksi piirtämään näkymätöntä kuvaa sinne ruudun taakse ja samalla hienoisesti hetsata koiraa. Koira piti jättää ruudeun eteen istumaan tätä tilannetta katsomaan. Sitten piti ottaa koira sanoa sana ruutu ja mennä yhdessä koiran kanssa ruutuun ihmettelemään tätä näkymätöntä piirrosta maassa. Pari kertaa Akka nokkansa laittoikin maahan, siihen kohtaan mihin piirsin ja minä palkkasin tästä, mutta ei me oikein tajunnut ideaa. Enimmäkseen tilanne oli meille molemmille hämmentävä. Akka haukotteli, rupesi kiskomaan hampailla hihnasta ym.. sijaistoimintaa. Eli tämä oli hirmuisen vaikeaa. No ruutu treeniä ja kapula treeniä siis jatkoon. Minä jäin miettimään tapaa opettaa ruutu Akalle ja mikä itsestä tuntuisi ominmalta.

Lähdimme lenkille Iidesrantaan. Siellä Misty ja Akka sai peuhata keskenään. Akka vaan meinasi olla kovasti päällikkönä ja ahdisteli Mistyä haukkumalla kovasti hänelle. Muutenkin Akka oli sellainen pikku piru Mistylle, että jouduin väliin kovastikkin komentaa. Kun menimme jalkakäytävällä lenkillä, niin päätti siinä sitten haukkua parille koiralle kovasti. Laitoin Akan taakseni ja muka sieltäkin yritti kovasti jotakin sanoa! On se piru tuo Akka! Ja niin suuri tuo suu! Mettäläinen jolla on juoksut ja viedään kaupunkiin niin huh, huh! Mutta toivotaan nyt, että moinen kauhistus jäisi jossakin vaiheessa pois.

Kun ajelin kotia kohden niin pakko oli soittaa Heidille tästä ruutu asiasta. Minä niin tätä mietin. Heidi on opettanut Metelle ruudun kosketusalustalla jaaikoo Hempukankin opettaa samalla tapaa. Olen nähnyt myös muiden opettavan ruudun näin. Jotenkin se kosketusalustalle opettaminen tuntuu myös minusta ommimmalta tyyliltä eli näimpä minäkin kyseisen tulen opettamaan. Mielestäni se ei ole niin kovin huijaamista kuin se piirtely maahan... Naksutin on myös varmasti hyvä asia tässä. Eli näin jatkamme.

Uusia asioita tuli paljon juoksuiselle pienelle nartulle. Tämäkin pitäisi ottaa huomioon! Moni narttu, kun ei pysty tehdä mitään juoksujen aikana, mutta Akka pystyy ja sitä pitää yrittää kunnioittaa ja ottaa huomioon. Ei saa juoksujen aikana vaatia yhtään liikoja varsinkaan uusista asioista!

Kotiin tultua oli pakko kokeilla miten kapulan pito sujuu. Ensiksi metallikapulalla ja sitten vielä vauvakapulalla. No joo. Huomaan sen, että tätä emme ole harjoitelleet eli kapulareenejäkin nyt vaan taas lisää, niin eiköhän se siitä lutviudu. Sitten vielä kakeja i -m - i vaihdoksia ja lopuksi vauhdista paikalla seisominen ja vapautus ruokakupille. Uni taas maittoi heti pikkuiselle neidille. 

Nyt pitää muista se, ettei häiriössä voi vatia juoksuiselta pikkuiselta Akalta liikoja ei varsinkaan uusia asioita. Tämä pitää ottaa huomioon! Ja jos reenataan häiriössä juoksujen aikana, niin reenit pitää pitää lyhyinä ja kivoina juttuina. Mieluiten uudet asiat kokeilaan vasta juoksujen jälkeen! ja nekin sitten opetellaan kotona häiriöttömässä paikassa.

Eilinen uuden koiran hankinta juttu heinäkuussa oli sitten vain APRILLIA :-D