Päivällä otin maahan menoja. Mikä kumma Akkaan on nyt tullut, kun ei osaa enää mennä maate seisomisesta vaan vasiten menee istumisen kautta ? No ei auta pakko vaan yrittää ja yrittää :(

Noutokapula on ihan vieras ja tyhmä juttu. Pikkukapula nousee kyllä, mutta iso (650g) kapula ei :( Mietin ja mietin pääni puhki, että miten saisin taas kapulasta kivan..... Hain naksun ulos, taskuun maksaa, istuin pihalla maassa ja pyörittelin kapulaa, kun Akka osoitti mielenkiintoa kapulaa kohtaan, niin naks ja palkka. Lopuksi päästiin siihen pisteeseen, että kapula oli suussa ja nosti maasta, joten naks, palkka ja loppu. No niin eli kokeillaan nyt naksutinta ainakin viikko, jos.....

Ollaan yritetty belgipalstalla koota belgijengiä yhteislenkille. En kyllä tiedä, että mikä kumma Tampereen seudun belgialaisia vaivaa, kun meitä oli yhteislenkillä vain kaksi ihmistä ja kaksi koiraa. No eipä sillä en valita, koska oli niin kiva tutustua uuteen ihmiseen Merjaan ja Merjan tervuun Kipiin. Kyllä Akka näytti Kipin rinnalla joltakin kelju k kojootilta :-D Mutta ei  voi verrata tervua ja grotskua keskenään! Oli kyllä niin kivaa, että neitokaiset tulivat keskenään juttuun ja välillä juoksivat niin lujaa, että ihan itseä huimasi. Oli kivaa Akan puolesta kun sillä oli kiva kaveri, jonka kanssa sai juosta! Ja oli kyllä mullakin kivaa. Merjan kanssa oli oikein mukava jutella ja koiria oli kiva katsella. Meitä vastaan tuli pari räyhäävää koiraakin, mutta ne oli ne muut jotka räyhäsi. Meidän belgit meni nätisti ohi :) Toki jouduin Akalle sanomaan, että nätisti mennään ja varmaan Akka otti Kipistäkin sen verta paljon mallia, että ei ruvennut räyhäämään, kun Kipikään ei räyhännyt. Meille tekee hyvä, että päästään välillä vähä muuallekkin lenkkeilemään kuin vain täällä kotosalla.

Kun olimme jo lähdössä kotiin ja ruvettiin juttelemaan paikoillaan, niin Akka rupesi taas jäytämään hihnaa. Sanoin ääneen, että onkohan tämä nyt jotakin komentamista, kun Akka ei jaksa vain olla paikoillaan, kun mamma höpöttää, niin alkaa jäytämään hihnaa ja kiskomaan. Eli ihan väärässä paikassa osoittaa taistelutahtoa..... Hmmm.... Merja oli samaa mieltä, että näyttää komentamiselta. Ja Merjalta tähän vinkki, että laitan koiran maahan, saa odottaa siinä ja sen jälkeen palkaksi lelu jota saa repiä. Heidikin on tainnut mulle tällaista joskus talvella (jo!) ehdottaa. Miten mä vaan en ole tätä tajunnut ruveta tekemään... Blääh... No joo, mutta tässä vaan on se pikku juttu, että Akka ei meinaa leikkiä eli ei palkitu lelusta. Noh, sitten Merja otti Akan lelun ja leikitti Akkaa. Tässä Merja huomasi myös sen, että Akka helposti ottaa itteensä jos nyppään tahattomasti hihnasta eli ilman hihnaa olisi parempi leikittää. Mutta kyllä Akka pikkuisen Merjan kanssa leikkikin. Akka otti häiriötä Kipistä, joka kovasti olisi halunnut tulla leikkiin mukaan :) Sitten kokeilin, että aina kun rupeaa jäytmään hihnaa niin laitan maahan ja sitten vapautan ja palkkaan lelulla. No maahanmenot ei ottanut onnistuakseen :( palkkaus ei onnistunut :( ja sitten mulle tuli typerä olo :( Ajattelin, että kaikki muut osaa, mutta minä en :( rupesin vain sähläämään :( MUTTA säälit sikseen ja uskon, että tämä on varmasti oiva tapa tehdä tätä. Ja piru vie, kyllä Akka alkaa palkittua lelusta, kun vain leikin ja leikin ja leikin ja maahanmenot alkaa taas sujua, kun vain opetan, opetan, opetan ja opetan!!!! Mä kun olen miettinyt tätä että mitä mä teen tuon hihnan kanssa, että pidänkö sitä palkkana vai en. Mutta ei se nyt ole palkka, jos se käyttää hihnaa hyväkseen saadakseen mun huomion. Siihen on puututtava! Kiitos niin paljon Merjalle, että viitsi aikaansa tuhlata vielä lenkin jälkeen meihin moisella asialla ja jaksoi leikittää Akkaa. Katsotaan koska taas lenkkeillään :)

Kun tultiin kotiin niin Akka oli lähdössä lenkille, heh, heh! Koira on todellakin tapaeläin. Ollaa totuttu mennä lenkille aina, kun tullaan autosta, joten niin nytkin. Nyt kyllä tuumasin Akalle, että oltiin jo ja nyt sisälle. Ennen iltaruokaa vielä tein maahanmenoja jotka oli ihan uskomattoman huonoja!!! Miksi se menee istumisen kautta nyt maahan vaikka olen opettanut sen menemän seisomiseltaan? Mikä nyt on tullut? Joudun antamaan otodella kovat käsiavut, että menee maate oikein. No kun meni oikein niin pääsi syömään. Sen jälkeen uni onkin maittanut ja nyt maittaa myös omistajaansa eli öitä!