Mä päätin tänään, että nyt viikonloppuna keskityn esineruutuun oikein urakalla, taas vaihteeksi.... Kiva ottaa aina välillä tällaisia spurtteja.

Tarkoitus oli mennä Eerikan kanssa lähipellolle tekemään ruutu, mutta sitten Eerika ei halunnutkaan lähtee avuksi, joten yksin menin Aksun kanssa.

Tuuli oli hyvä. Heinä oli hyvän pitkää pellossa juuri esineruutuun, näin esineet menee mukavasti piiloon. Tallasin Akan kanssa yhdessä n. 10 x 50 m kaistaleen. Tuuli puhalsi hyvin vastaan. Tallattuamme otin Aksun lemppari esineen pikkuisen delfiinin. Tuo delfiini sytyttää Akan ihan täpöille. Pikku Delfi on niin söde! Meidän esineruudusta ei tule mitään, jos ei Delfiä näy :)) Joten tänään päätin, että pikku delfi on meillä aina jatkossa se avain-sana esineruutuun. Kun Delfi näyttää nenänsä, niin Akka tietää, mitä ollaan menossa tekemään. Jos joskus päästään kokeisiin saakka, niin Delfi tulee mukana. Aluksi ilmoittaa sen, mitä ollaan menossa tekemään ja lopuksi on Akan palkka, koska Akka tykkää leikkiä Delfin kanssa. Tämä pitäkin ottaa huomioon, ettei Delfi vain kuoleennu, joten aksun pitää leikkiä Delfin kanssa nätisti, ettei vaurioita pääse syntymään.

Noh, itse suoritukseen..... Tallattuamme vein esineen yhdessö Akan kanssa. Menimme vasenta reunaa ja takakulmasta heitin esineen takalinjan keskelle. Akka oli ryntäämässä perään, mutta estyi kun hihnassa oli. Menimme aloitukseen, josta lähetin Akan. Akka irtosikin hyvin, mutta ei juossut suoraa takalinjalle saakka, vaan kääntyi oikealle reunaan, jossa pyöri ja haisteli, katsoi välillä minua ja ihmetteli jatkoi etsimistä nokka hienosti ylhäällä ja sitten yks kaks Akka pysähtyi ja rupesi pissaamaan (erikoista, koska ennen esineruutua olimme käynyt lenkillä, no ilmeisesti Akka ei pissannut??) Pissan jälkeen Akka sai mahdottoman spurtin kohti esinett. Nokka nousi ja Akka kiisi suoraan esineen luokse lujaa, otti nopeaa esineen suuhun ja tuli ihan mahdotonta vauhtia minua kohden :) Minähän siitä riemastuin. Hypin ja pompin ja kehuin minkä kerkesin Akkaa, mutta lelu EI tippunut suusta!!!!! Lelu tuli suoraa Akan suussa minlle käteen ja voi vitsit mitkä bileet me pidettiin Delfin kanssa, jee, jee, jee!!! Akka teki ihan töitä, että delfi löytyi ja miten kivaa olikaan kun se löytyi :) Ihanaa oli nähdä miten Akka käytti nenäänsä! Aikamme leikimme esineellä ja pidimme kivaa. Sitten otin koiranmakkaraa, jota tarjosin Akalle. Tämän jälkeen lähdettiin pois. Akalla oli hirmuinen into päällä, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ottamalla tottista. Seuraamista, josta palkkaus namilla vasemmasta kyljestä aina, kun kohta ja fiilis oikea. Muutama kerta ja lopuksi leikkiä. Sitten muutama maahanmeno, ihan ok, lelu palkkana. Lopuksi paikallamakuu, kerran jouduin käydä laittamassa Aksun takaisin makuulle, mutta sitten menikin upeasti suoritus loppuun saakka, vaikka kissakin kiusasi. Palkaksi vapautus koiranmakkara purkille.

Mietteitä:

Esineruudussa en palkkaa enää namilla, koska luulen, että tipputtamis ongelma on juuri namissa, kun tavoittelee namia. Vaihdan esineen johonkin muuhun leluun ja leikki päättyy rauhallisesti Akan voittoon ja siihen, että Akka saa saaliin itselleen ;) En tee tottista heti välittömästi perään, vaan annan Aksun ensiksi rauhassa palautua esineruudusta ja miettiä sitä asiaa ensiksi ja sitten vasta jonkun ajan kuluttua tottistelua. Esineruutua nyt vain yhdellä esineellä ja yksi kerta riittää, sitten vain kovetut juhlat pystyyn sillä esineellä mikä löytyi, jonka jälkeen vaihto muuhun leluun ja sen jälkeen pieni palautustauko. Uusilla maastoilla pitää katsoa, että miten menee ja tarviiko sinne sitten nameja palkaksi, että tietää tehneensä oikein. Namit vaan pitää tulla reilusti leikin jälkeen.

Huomenna jatketaan.... :)