Oltiin Aksun kanssa katsomassa tänään Valkeakoskella tokon pm-kisoja.
Otin Aksun kanssa myös häiriö tottista ; seuraamista, kännöksiä, kontaktia yleisesti, paikalla oloa, sivulle tuloja. Leikittiin ja vaan olla möllöteltiin ja katseltiin ympärillä tapahtuvia asioita.

Akka on edelleen melkoisen hektinen ja häiriöherkkä. Tai lähinnä se häiriö herkkyys on sitä, että Akka olisi niin mielellään menossa joko kaikkien ihmisten luo tai koirien luo ja tekee semmoisia yhtäkkisiä rynnistyksiä. Ihan tyhmää! Mutta tämä häiriö näkyy lähinnä silloin, kun Akka ei ole käskyn alla.
Eli uusi opittava asia on se, että vaikka ollaan vapaalla, niin ei se tarkoita sitä, että silloin saa tehdä mitä huvittaa ja rynnistellä minne huvittaa ;) Lupa on kysyttävä! Mutta pikku hiljaa ja asia kerrallaan. Hienoa on kuitenkin huomata se, että Aksu kehittyy koko aika.

Ihmettelin kyllä kisoissa sitä, että miten on joku voinut mennä alokasluokkaan kisaamaan, kun koira ei ole hallinnassa??? Nimittäin muutama koira otti ja lähti ohjaajan tyköä pois haahuilemaan omille teilleen :-/ No tiedän kyllä, että varmasti se on jännä tilanne, mutta toivon, että sitten kun minä menen Aksun kanssa kisaamaan, niin toivomus olisi, ettei Aksu lähtisi minnekkään omille teille. Koska jos nyt mentäisiin kisoihin, niin varmasti näin saattasi käydä. Mutta en ole viemässä koiraa kisakehii vielä aikoihin! Miksi joku vie puolivalmiin koiran kehän?
Surkeaa olisi vielä se, jos paikallamakuussa tapahtuisi jotakin ikävää, että joku tulisi Aksun päälle, kun Akka makaa. Akka kun muutenkin on todella herkkä, niin luulen, että siitä saattaisi Aksu pienelle traumoja jäädä. Mutta tämä nyt on vain ajattelua ja spekulointia. Tulevaisuus näyttää, miten tulee käymään ja menemään mikäkin asia.
Mutta miksi sinne kisakehään kaikilla nykyään on niin kiire? Sillä, kun tosiaan voi pahimmassa tapauksessa sabotoida toisen suorituksen tai pahimmillaan saada ikuisen kisakammon toiselle osapuolelle. Olisi hyvä ajatella myös tätä seikkaa. No tätä voisi jatkaa ja jatkaa :)

Käytiin ennen kotiin paluuta vielä Sarin ja kolmen bc uroksen kanssa lenkkeilemässä Valkeakosken mettissä.