Hah, hah, näitä viime vuonna asetettuja tavoitteita.
Mä ku en todellakaan tiennyt vielä vuosi sitten vielä yhtään mitän niin taisin tehdä melko ympäripyöreitä tavoittetia. Mutta tässä nyt niistä vähän selontekoa, että mitä se vuosi 2008 piti sisällään meillä.

Treenausta, treenausta ja treenausta niin ja järkevää treenausta, että syntyy myös tuloksia. Kaikissa osa-alueissa; haussa, jäljessä ja tokossa. Heh, mitähän ihmeen järkevää treenausta???? No mielestäni ollaan ihan järkevästi opittu treenaamaan, jos mietitään vuoden taakse. Mietitään etukäteen mitä tehdäään ja mihin paneudutaan. Varsinkin haussa ollaan kehitytty parina. Akka etsii äijää välillä jo ilman apuja. Motivaatio on kohdallaan tässä lajissa!Jäljestetty ei olla juurikaan. Pellolla ollaan jäljestetty ja ihan muutama metsäjälki.Ja sitten toko.... Voih.... Meidän murheen kryyni on ollut tottis. Sanotaanko niin, että ollaan paneuduttu meidän yhteistyöhön paljon ja siihen, että minä osaan tulkita koiraani. Ollaan yritetty leikkiä ja tehdä jos vaikka mitä, että löydettäisiin se motivaattori tähän lajiin. Toko on opettanut minua paljon koiran ohjaajana ja varsinkin siihen miten ME tehdän Akan kanssa yhdessä. Ojasta allikkoon ollaan menty ja ryvetty pohjamudissa sun muuta masentavaa :( MUTTA kaikesta olen ihan takuulla oppinut ja asenteeni on muuttunut ihan tyystin. Löysimme juttumme!!! Ja se on pääasia. Naksutellen kohti tulevaisuutta :) Leikkiä ja pikku kuria unohtamatta ;)  Tänä vuonna keskitymme täysin aktiiviseen treenaamiseen, koska tähtäimenä olisi, että 2009 olisimme kisa kunnossa. Se missä lajissa, nähdäänkin sitten ensi vuonna. Juu-u, aktiivisesti on treenatu. Lukuunottamatta kesän taukoa, kun Senni syntyi ja joulun taukoa, kun tehtiin joulua ja nautittiin joulusta. Eli tämän vasta vuosi 2009 näyttää. Tyhmä tavoite oli tämä! Ihan turha! Päästä hyvään jälkikoulutukseen. Päästiinkin kahteen hyvään jälkikoulutukseen ja hyvä niin. Olimme huhtikuussa mustien leirillä peltojälkikurssilla ja loppu syskystä tavesin järjestämällä metsäjälkikurssilla. Olikin kivaa molemmissa ja oppia tulu :) Blogin ylläpito Akan treenauksesta, koska näin pysymme kärryillä ja tavallaan treenaimiselle on se kontrolli, koska treenit pitää pistää ylös ja julki ;-) Blogia on pidetty ahkerasti. Ihan varmasti blogin pito on edesauttanut jäsentämään näitä opittuja asioita. Saa mielessä kerrata treenit, kun kirjoittaa jne... Ihan oiva tämä blogi on. Parit näyttelyt Kolmet näyttelyt ja kaikista EH. Tärkein tehtävä on kuvaukset, että luusto on kunnossa! Akalle tuli loppuvuodesta juoksut, joten kuvaaminen jäi.

Olihan se 2008 melkoinen vuosi! Kyllä mä luulen, että ollaan kehitytty jonni verran. Pohjatöitä on tehty ja toivon, että näillä eväillä ja näillä saavutuksilla on hyvä jatkaa tulevaisuutta :)

Tähän haluan kiittää kaikkia mun ihania, ihania treenikavereita, joista on ollut mulle ja Akalle niin iso tuki ja turva. Ilman näitä ihmisiä ei hommasta tulisi tuon taivaallistakaan!!!!

Siis KIITOS kuluneesta vuodesta; Sarille, Piialle, Jarille, Heidille, Marjolle, Liisalle, Susannalle, Jonnalle, Marille, Marikalle, Riikalle, Saijalle ja kaikille muillekkin, joiden kanssa yhdessä ollaan treenailtu ja juteltu aiheesta :)

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2009 kaikille teille IHANAT ihmiset koirineen!