Aamupäivällä oltiin hakuilemassa Ruutanassa.

Neljä maalimiestä Akalle ja kaikki valmiina. Ykkönen meni todella hienosti suoraa mm tykö. Kakkosen vissiin taisin lähettää väärästä paikasta, mutta mm löytyi hienosti ja nopsaa. Kolmosella oli jo pikkusen hankalampaa, mutta etsintöjen jälkeen mm löytyi. Nelosella Akka joutui tekemään myös tytö, että mm löytyi. Oli hyvä nähdä, että Akka jaksoi etsiä hyvin lopuun saakka.
Neljän jälkeen olisi intoa vielä piisannut etsimiseen, mutta tähän nyt jätettiin. Keskilinjalla aamuruoka.
Lopuksi sai Akka juosta Julin kanssa metsikössä ja ai, ku typsyillä olikin kivaa pitkästä aikaa yhdessä :) Ne leikii niin samalla tavalla, että me vaan tykätään Marjon kans niitä katsella. 

 

Illalla lähdettiin Multisillan maneesille tokoilemaan. Eerika lähti meidän mukaan. Eerika on meille todella hyvä apuohjaaja ja oppiihan Eerikakin tässä sivussa sitten niitä koiran ohjaajan taitoja.

Kaksi sessiota Aksulle.
Olin ajatellut, että teen tod helpot treenit, kun ei maneesilla ollakaan oltu eli paikka uusi ja häiritä paljon.
Mutta Aksu osoittikin heti hyvää kontaktia ja oli touhussa mukana, niin sitten menikin suunnitelma uusiksi ja treenistä tulikin hieman säätämistä. Mun ku piti ottaa hihnassa pitäen Aksulla vaan kontaktia ja sitten istumisia ja hyppyä, mutta ku ei hallinta ongelmia sitten ollutkaan ja sainkin ottaa hihnan heti pois ja kontakti oli heti ok, niin sitten se olikin siinä :) Eli treenit onnistui tuolla saralla vallan hyvin :))
Eli tarvii vaan tehdä niin pirun helpot treenit niin ei koskaan mee pieleen :) Heh.

1. Otin seuraamista, joka edisti aivan kamalasti. Aksulla oli ihan intoa, mutta hyi miten kamalasti se edisti. Lopetin hyvään pätkään. Otin istumisia ja istumiset todella hitaat. Eteentulot nyt tosi hyviä, vaikka niitä on tosi vähä reenattu. Kääntymisiä paikalla vasempaan ja oikeaan, hakemista edelleen.

2. Seuraamista, jota Marika tuli vierestä katsomaan. Akka otti Marikasta ihan hirveästi häiriötä. Karkasi seuraamisesta jopa Marikan tykö, mutta tuli heti pois, kun tajusi tehneensä virheen :( Voih, voih :( Vastaan tuli myös hevosen iso pissa, jota Akka väisti. Noh, kukas sitä kus... n haluaisi tassut ?
Mutta edisti edelleen ja kamalaa oli :(
Sain kuitenkin lopetettua suhteellisen hyvään pätkään.
Tämän jälkeen istumisia... hitaita, hitaita, hitaita ja hitaita!!!
Sitten otettiin hypyä 50cm esteellä. Asia oli Akalle uusi, mutta luulen, että kuitenkin kiva. Saahan siinä juosta ja hyppiä ja palkaksi saa kissanruokaa :)
Akka raukka ei tajunnut tätä juttua. Este oli hieman erilainen millainen kotiviritykset. Eerika oli esteen toisella puolella ja minä toisella ja Akka yritti aluksi kiertää estettä. Piti houkutella rualla tekemään oikein ja kun homman tajus niin sai kissanruokaa, nam!
Tähän herkkuun ja hauskuuteen sitten lopetettiin maneesihommat.

Kivaa oli maneesilla. Kyllä vain se tunti menee nopsaa ja saa tosiaankin miettiä tarkkaan mitä tekee. Noh ens kerralla tiän paremmin mitä teen, ku tää eka kerta on takana.
Eerikakin innostui tokosta :)