Uudessa paikassa taas hakuilemassa. Oikea puoli oli myötätuuli ja vasen vastatuuli. Oikealla puolella vielä aikas iso oja, lähinnä rotko, jonka yli koirien piti mennä. Meillä oli taas myös arsenaali piiloja mukana sekä hämynä että ihan piilo piilona.
Akalle 5 maalimiestä ja kaikki valmiina.
Ykkönen oli piilossa sisällä. Aksu meni hienosti mm tykö. Jonku ihmeen mutkan se teki matkalla, mutta ei tuo tahtia haitannut. Kakkosella mm oli piilon vieressä, matkalla myös hämypiiloja x2 ja ojan ylitys + myötätuuli. Akka jumitti hetkisen ensimmäiseen hämyyn, mutta selvästi oli idea päässä ja jatkoi etsimistä ja sieltä se mm sitten löytyikin, hyvä :)
Kolmoselle Akka lähti suoraa ja hienosti, mutta sitten lähtikin aluetta taaksepäin..... kääntyi takaisin eteenpäin, jolloin sitten löysikin maalimiehen. Nyt mm oli iglupiilossa.
Sitten neloselle, jonne Akka menikin oikein hienosti :) Samoin kuin vitoselle! Akka meni todella hienosti!!!
Juteltiin treeneissä haku-koulutuksesta yleisesti sekä hajun otoista.
Akkaahan on opetettu juuri hajun otoilla. Sari Kärnä on meille hommaa opettanut. Ei varmastikkaan olla oltu mikään helppo parivaljakko Aksun kanssa Sarille ;) Vuosi sitten mulla oli Senni masussa ja välillä olin niin epätoivoinenkin koko haju-juttuun! Jotenkin Troippiksen meno on mulle hlökohtaisesti ollut se motivaattori, että jaksan hajuja käydä ottamassa.
Olis ollut mielenkiintoista laittaa ylös kaikki hajun otot. Kuinkahan monta niitä tähän mahtuu? Paljon niitä on otettu!!! Ja varmasti vielä paljon hajun hakuja on myös edessä :) Toivottavasti! Hakuilu on kivaa, kun on ihana koira ja ihana oma haku-ryhmä, missä saa harrastaa! Meidän haku-ryhmä on kyllä varmasti kaikkein paras!!!! Here we come, some day, be afraid!  :)) Hähähääääää!!!!! :-D


Sitten maneesille hauska pitämään jäätä sulattamaan:
Kolme sessiota Aksulle. Nyt oli namit jätetty kotiin ja päätetty, että leluilla palkataan ja leikitään. Eihän ruoalla leikitä ;) vitsi, vitsi.
Luoksetuloja otin ekalla. Akka ei ollut hommassa täpöillä mukana. Annoin Aksun välillä katsella ympärille ja sitten, kun osoitti muhun mielenkiintoa aloitettiin touhu. Eerika hetsas Akkaa luoksetulossa. Lelu ei ollut Aksulle mieluinen, mutta ei annettu periksi. Aina Akka tuli lujaa tykö. Hetsaus ei vaikuttanut. Akka meinas karata pariin kertaan, mutta korjas hienosti eikä mennytkään vaan tuli aina mun luokse ja bileet pystyyn!!! Olin nyt niin jääräpäisellä päällä, että olin sillä asenteella, että nyt Akka ei saa periksi näissä asioissa vaan nyt tehdään hommat loppuun asti ja HYVIN! No sitten ihan laitoin istumaan paikalle ja menin itse vaan pois ja kutsuin tykö. Nyt lakoi lelu kiinnostaakkin ja kun heitin lelun, otti Aksu lelun ja tykkäsi kanniskella patukkaa! Hyvä, Hyvä Akka! Sitten otettiin vielä toiseen kertaan ja hienosti meni tämäkin. Tästä oli hyvä mennä autoon huilille. Mikä oli hienointa tässä oli se, että kun Akka skarppasi, niin häiriöt ei haitannut eli kyllä tämä tästä.... Toivottavasti....
Toisessa sessiossa Akka oli taas muissa maalmoissa kun tuli maneesiin.... Hmmm.... Tätä pitää fundeerata tuonnempana.... Se auttaa Akkaa, että se saa vähä pälyillä aluksi mitä muut tekee ja sit ku se on hokannut, että muutki tekee duunia, niin sitte se alkaa itekki tekemään.... Kakkosella otettiin hyppyä tennispalloilla ja siitä vauhti seuraamista fiiliksellä sekä eteenmenoa. Vauhtia oli ja kuuma tuli. Kun Akka tappoi henkka maukka karva huivin, niin sitten taas autoon :)
Kolmoselle tuleminen oli jo pikkusen parempi. Kysyin Aksulta, että missä se reppu on, niin heti oli menossa repulle. Eli taidan tehdä tästä repusta nyt jonku idean, että Akka tajuaa mitä ollaan tulos tekemän... eli rituaaleja, rituaaleja tähänkin lajiin.....
Kolmosella hyppyä, vauhti seuraamista ja hauskaa leikkimistä....
Kyllä se tästä. Nyt tuli vähä uskoa itsellekki :)