Kaiken siivousten lomassa ollaan touhattu jos jonkin moista :)

Aamupäivällä olin tokoilemassa Sarin ja Piian kanssa ja aika meni kuin siivillä vaan.
Olin suunnitellut kaksi sessiota Akalle, mutta loppujen lopuksi sessioita tulikin kolme. Kiitos Pialle.
Akan vire ei nyt oikein ollut kohdallaan.

1. Istumisia ja sivulle tuloja ja seuraamista. Troippis oli kentällä yhtä aikaa ja meinas tytsy lähteä kerran käymään, mutta ei sitten onneksi mennytkään, onneksi.
2. Sivulletuloja, seuraamista ja eteen tuloja. Huonoja kaikki, koska vire ei ollut kohdallaan. Akka otti myös häiriötä Robbanista ja Uldasta. Kinkku ei motivoinut nyt Akkaa tarpeeksi touhuun. Kun otin eteen tuloja kissan ruoalla, niin ilme oli ihan toisen lainen ja oli innokas tulemaan eteen. Otin muutamia eteentuloja ja vipa menikin hienosti.
Pia suositteli ottavaksi vielä kolmannen session, jossa voisin korjata heti huonosti menneitä juttuja.
Noh, eipä tuo seuraaminen parantunut, vaikka sen uudestaan käsittelyyn ottikin. Sarikin innostui kaivelemaan Akasta poweria. Kyllä se Akka innostuu, kun on vaan innostava. Sari leikki ja peuhas Aksun kanssa tovin. Sitten otin minä pallon vuorostani ja peuhasin Aksun kanssa. Sain otettua seuruuta pari pätkää muutamalla askeleella, niin, että Aksu oli innostunut ja sillä oli oikea fiilis päällä.
Teknisesti Aksu osaa, mutta se kunnon motivaatio on vielä-KIN kadoksissa. Mielentilaa tässä pitää nyt yrittää saada viritettyä oikealle tolalle, että hommaan tulee se into. Mutta, ku se ei oo niin helppoa!!!!!
Nyt taas vaan pitää tarkemmin fundeerata treenit sellaiseksi, että vire ei missään vaiheessa pääse laskemaan enää enempää vaan nyt kehiin sellaista touhua, jossa oikeasti on kivaa. Siinäpä sitä miettimistä sitten onkin :)
Sitten semmoinen kysymys, että miksi nää jutut on helppoja kotona? Kotona leikki sujuu ja hommat toimii, mutta ei missää muualla???? Miten ihmeessä mä saan nää jutut siirrettyä kodin ulkopuolelle???

Sitten meidän uuteen harrastukseen eli VIESTIIN :)
Olen mielessäni ajatellut jo jonkun aikaa, että viesti voisi sopia Akalle, koska Akka nauttii juoksemisesta ja uppoaa välillä todella syvällekkin metsään itsenäisesti juosten.
Löysin todella läheltä viestin toisen pään. Nimittäin Eerikasta!!! Eerika innostui aiheesta ja sitten vain rupesimmekin miettimään ensimmäisä treenejä. Apua näihin ekoihin treeneihin saatiin Nummelan Katriinalta. Tomikin on luvannut meille tehdä listan asioista, mitä pitää ottaa huomioon. Eli meillä on varmasti todella hyvät viestin opet :)
Toivottavasti vielä löydetään kiva porukka minne voisi välillä mennä porukalla treenailemaan.

Itse ekoihin viesti treeneihin:
Menimme lähi pellolle ja etäisyyttä otettiin Eerikan kanssa n. 40m.
Minä ja Akka jätiin katsomaan, kun Eerika tallusti meistä pois. Minä pikkusen hetsasin Akkaa, että minne se Eerika menee ja pidin pannasta kiinni. Kun Eerika päsi paikalleen ja asettautui, niin ei tarvinut kuin päästää Akka pannasta ja niin Akka liukkaasti ja lujaa lähti kohti Eerikaa ja suoraa Eerikan luokse. Palkkana meillä oli herkullista Hau Hau purkkikoiranruokaa, joka maistuikin Aksulle. Eeria kehui Aksua omassa päässään ja syötteli Akkaa. Sitten purkki kiinni. Ja mitän ilman houkutuksia tai sanomisia Akka kirmasi mun luokse :) ja taas sai Aksu HauHauta kitusiin. Purkki kiinni ja niin Aksu taas tajusi lähteä Eerikan päähän. Mitään ongelmia ei ollut nyt ekalla kerralla, eikä houkutuksia tarvinnut. Syöttelimme rauhaksiin ana omassa päässä ja sitten Aksu lähti kirmaamaan. Juoksutettiin viisi kertaa, niin, että Eerika oli eka ja vipa, jolle Aksu juoksi. Viimeisellä juoksulla, meidän kummatkin kollit tuli ja klumps, ku mä jähmetyin, että nyt se lähteekin kissojen perään. Mutta kuinkas kävikään... Aksu kyllä kissat noteerasi, mutta Eerikan pää veti enemmän kuin kissat!!! HIENOA ja HUH!!! Olis ollut tosi kurja, jos heti olis mennyt plörinäksi, mutta ei onneksi. Seuraavalla kerralla huolehdin, että kissat on varmasti sisällä. Vielä ei tarvi tulla ylimääräistä häiriötä, vasta kun opetellaan idea.
No, kun Aksu oli juossut ja Eerikan luo pääsi, niin sai syödä rauhallisesti ja minäkin menin paikalle kehumaan. Sitten lopuksi leikittiin kaikin yhdessä pellolla leluilla ja kylläpä meillä olikin kivaa :)

Kotipihaan päästyä hypytimme Akkaa vielä meidän uudella esteellä, joka Pasi on väkertänyt. Meillä on nyt todella hieno este! Esteen korkeus on nyt n. 50cm, jota Akka hyppii mun ja Eerikan välissä. Mutta esteen saa 110cm korkeuteen, joten tällä esteellä päästään harjoittelemaan myös pk-hyppyä tulevaisuudessa :)