Taas vaihteeksi Nauru

Aamupäivästä lähdin Eerikan, Roosan ja Roosan kaverin Jennan kanssa Kyötikkälään. Kyötikkälässä oli kaksi koiratapahtumaa. Pirkanmaan käyttökoirat järjesti omalla kentällään toko-kokeen ja tien toisellapuolella tavesi järjesti vetohiihtokista, joissa minä ja Eerika olimme latuvahteina.
Roosa ja Jenna sitten taas touhailivat touhujaan ja seurasivat kisoja.
Oli hienoa nähdä hiihtokisat ja kyllä siinä olikin menoa ja meinkiä... Ei vauhtia puuttunut. Huh, huh! Kyllä sekä ohjaajalla että koiralla pitää olla moiseen todella hyväkunto.
Mun ja Eerikan mielestä parhaimmat parit oli kyllä ehdottomasti Sari & Troya ja Anne ja Halla! Voi ku ne meni hienosti. Anne ja Halla sijoittuikin kolmanniksi ja Sari ja Troippis neljänneksi, joten ei huonosti ei. Onnea molemmille!
Pitihän sitä käydä katsastamassa sitten myös tokoakin.... Alokkaan tokoa tuli seurattua. Ei kyllä nähty ku muutama lopusta, kun oltiin töissä, mutta ihan riittävästi kuitenkin.
Saas nähdä, koska me Aksun kanssa toko-kehässä ollaankaan???

No sitten illan maneesi treeneihin.

Ykkös sessiolla otin noutoa pikkukapulalla. Heitin kapulaa ja yritin vaihdattaa palloon, mutta kapula vei voiton eikä Akka vaihtoa halunnut tehdä. No niin, eli nyt pitä sitten ostaa toinen pikkukapula, jos sitten tykkäisi vaihtaa toiseen samanlaiseen.
Sitten seuramista käännöksin. Tein oikealle ja vasemmalle käännöksiä sekä täyskäännöstä oikealle. Ihan ok kai...?
Sitten luoksetulo kokonaisena. Tuli hyvällä vauhdilla hienosti eteen, mutta edestä sivulle siirtyminen tuotti ongelmia. Eli tätä edestä sivulle täytyy nyt sitten treenata.
Sitten vielä vauhtiluoksetulo, mistä heti palkka.

Toisella sessiolla otin seisomisia ja maahanmenoja. Nyt parempia. Ei sekoittanut kertaakaan. Sitten muutama edesta sivulle siirtyminen, jotka nyt ihan ok. Sitten sivulla maahanmenoa ja istumista, ok. 
Sitten hyppyä silleesti, että hypyn toisella puolella oli namipurkki jonka päällä nameja. Näin yritän saada hyppyä pidemmälle.

Kolmannella sessiolla luoksepäästävyyttä a´la Jari. Hmmm.... Kun Jari oli tulossa, niin tokihan Akka oli jo vastassa Jaria. Toinen meni myös pipariksi. Kolmas onnistui, niin että Jari tuli vain kättelemään. Neljännellä kättely onnistui hienosti. Vitos kerralla Jari jo sai kosketettua Akkaa, hyvin. Kutos kerran Jari jo kunnolla silitteli Akkaa, joka meni hienosti! Tähän oli hvä lopettaa.
Sitten ryhmä paikkamakuu. Akka oli nyt Jurrin ja Touhon välissä. Otin nyt hihnan pois ja herkkukippo oli mun kädessä, en siis jättänyt puoleen väliin minua ja koiraa. Porukalla käskytettiin koirat maahan ja Akka menikin mukavan napakasti maahan. Koko 2 min Akka jaksoi todella hienosti ja keskittyneesti. Sitten mentiin koirien vierelle ja alkoi perusasento käskytykset, niin siinä Akka ihan selvästi hämmentyi. Kun käskin istumaan, niin Akka vain hämmentyneenä jökitti maassa eikä noussut. Jouduin kannustaen nousemaan ja lopuksi Akka saikin itsensä ylös, jonka jälkeen sai herkut kitusiin ja melkoiset kehut! 
Mä olen varmaan palkannut useammin makuulle kuin, että olen vaatinut perusasentoon ensiksi. Tätä siis pitää myöskin nyt vahvistaa. Ja hyvä tehdä tätä tosiaankin porukalla, niin tulee kokemusta ja rutiinia tähänkin. Ei tarvi kuunnella muita kuin mua vaan Hymy 

Tällä erää maneesi reenit oli sitten taas tässä. Kiitos seurasta vaan kaikille. Ens sunnuntaina en sitten maneesiin menekkään.