Oltiin hakuilemassa Sarin ja Jarin kanssa Espoon Nuuksiossa.
Siellä oli tulossa viikonlopuksi bordercollie yhdistyksen järjestämä leiri viikonloppu, jonne olivat kutsuneet Sjöstenssit (en tiä varmaa kuinka kirjoitetaan) kouluttamaan. Nämä ruotsalaiset olivat toivoneet torstaille reenejä, jotta he itse saisivat reenata.
No jotenkin varmaan Päivi Nietosvaaran ja Sarin kautta me sitten sinne päädyimme reenaamaan porukalla. Ja minä ja Aksulainen "mustia hevosia" Silmänisku Kaikki muut siis bc koiria. Mutta meitä ei haittaa, kun ihmiset ja koirat kuitenkin ihania Pusu 
Eli mukana oli nämä ruotsalaiset sekä Päivi. Kiitos Päiville referoinnista. Mä ku en osaa ruottia pätkänvertaa. Englantia sitten yritettiin tavata aina välillä.
Kieli ei siis ollut ongelma.

Ruotsalaiset kannatti mielikuvia. Eli ohjaaja yhdessä koiran kanssa vie maalimiehen piilolle, kiertaen piilolle sivusta (ei siis suoraa). Maalille päästyä ohjaaja sanoo lähetys sanan ja sen jälkeen antaa palkat maalimiehelle, joilla maalimies hieman hetsaa koiraa. Ohjaaja ei puhu mitään. Muutenkin ollaan hiljaa ja ohjaajan vaikuts on minimi ja korostetaan maalimiehen arvokkuutta ja kannattavuutta.
Ohjaaja palaa keskilinjalle ja lähettää koiran maalimiehelle. Maalimies tietysti palkkaa koiran ja tulee maalilta yhdessä koiran kanssa pois keskilinjalle saakka. Koira laitetaan kiinni, mikäli meinaa karata. Näin ei tarvi koiraa houkutella tulemaan maalimiehen luo takaisin. Ohjaaja on keskilinjalla eleetön. Ohjaajan täytyy olla hiljaa, muutoin kaikki ohjaajan höpötys on maalimieheltä pois. Eli maalimies tekee kaiken.
Puhetta tuli sosiaalisesta hyksynnästä, joka sitten tarkoittaa, että kehujen ja silitysten merkitystä korostetaan. Koiraa siis kehutaan ja silitellään ja rapsutellaan paljon ja varsinkin, kun tehtävä on suoritettu loppuun. Ja näin tekee siis maalimies.
Tällä menetelmällä ei ole merkitystä mistä suunnasta tulee vaan tuulla voi mistä tahansa.

Akalle otettiin etukulmat valmiina. Ekalle mennessä Akka bongasi odottavan koiran, jolle piti haukahtaa, joka vei keskittymiskykyä pois maalimiehestä. Akan mm oli piilossa. Akka pyöri ja pyöri piilon ympärillä, mutta ei rohjennut mennä piiloon sisälle vaan pyörimisen jälkeen tukeutui minuun. Lähetin uudelleen, jolloin mm myös huikkasi Akkaa nimeltä. Tämän jälkeen Akka meni piilolle. Mm tuli Akan kanssa yhdessä keskilinjalle. Kun minä meinasin aloittaa Aksulaisen kehumisen sanoi ruotsalainen minulle (harmikseni en muista näiden ihmisten nimiä) tyst ny! Eli suu on oltava supussa!!!! LÄhetin kakkoselle. Kakkosen piilo oli jo 35 metrissä. Akka lähti reippaasti ja juoksi pikkupalan ohi piilon, mutta hienosti paikansi ja meni mm:n luokse. Hyvä AKkka!!! Mm tuli yhdessä Aksun kanssa keskilinjalle hienosti.
Kolmonen ja nelonen toteutettiin ruotsalisten mukaan siten, että ensiksi vietiin yhdessä kolmonen ja heti perään nelonen. Lähetykset onnistui ja Akka meni molemille ihan hienopsti ja tuli mm:n kanssa pois yhtä hyvin. Loppuun paljon rapsutuksia ja kehuja!

Mielestäni nämä reenit ihan onnistui, vaikka itseä hieman taas jännittikin.
Minä uskon ja kuvittelen ja luotan, että Akallekkin voi tulla enemmän maalimiesmotivaatiota tällätavalla, että se saa maalimiehiltä ainoastaan sitä kehua ja rapsutusta. Minun siis pitää olla edelleen ja vielä enemmän hiljaa ja eleetön.
Ja kenties ykkösen piilo oli Akalle nyt vain taas uusi asia, jota ihmetteli. Eli nyt varmaan voisi hakumetsään ottaa piiloja mukaan, jotta Akka oppii piiloihin.

Lopuksi meille vielä tarjottiin iltapala!
Oli kyllä melkoisen huippu päivä ja olen iki onnellinen, että mukaan pääsin Hymy

Nyt sitten taas on mietintämyssy tiukalla päässä jäsentelemässä asioita. Varmasti puolet asioista vielä uupuu, mutta luulempa, että asiat selkiytyy matkan varrella, kun touhaa.

Kiitokset kaikille osallisille ja tästä mahdollisuudesta! Akka ja Heli on melko onnellisia.

Rullareenit jatkuu ahkerasti!

ps.
Blogipäivitys ei ole nyt tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Mutta infoan asioista, mitkä pitää myös muistaa itse Silmänisku