Toko / pk-tottis:
Olen päättänyt hyväksyä Akan sellaisena kuin on. En enää vaadi sellaista Akalta, mihin hän ei kykene. Toisinsanoen alan olla tyytyväinen Akan suorituksiin sellaisina kuin hän ne tekee. Voipi olla, että tämä hyväksyntä kasvattaa myös Akan itseluottamusta, kun minä vain olen häneen tyytyväinen. Akka kuitenkin on sidoksissa paljon minun mielentilaani ja mielipiteeseeni. Akka, kun haluaa kuitenkin minua miellyttää ja tekee varmasti parhaansa. Tämä ei varmasti heti näy, mutta luulen, että väistämättä Aksulaisen itsetunto kasvaa ajan myötä.
Olemme menossa Belgianpaimenkoirien tokon rotumestaruskokeeseen 15.8. joten katsotaan mitä täällä tuleman pitää.
Avoimin mielin mennän ja yritän olla hermoilematta turhia!
Toko-koe sitten kertoo uskaltaudummeko kenties menemään syksyn aikana BH-kokeeseen.....

Haku:
Etsintätyö on ihan hyvällä mallilla. Eilen Koivumäessä tehtiin 5 pistoa, joista ensimmäinen oli tyhjä. Olikin oikein hieno tyhjäpisto. Akka eteni hienosti eteenpäin eikä fiilis lopahtanut, vaikka maalimiestä ei löytynyt vaan paineli kakkoselle menemään innoissaa ja teki kovasti työtä löytääkseen kakkosen. Akalla oli nyt kaikki mm:t umpipiilossa, kun huomasin tosiaan Espoossa, ettei Akalla ole kertaakaan ollut umpparissa, vaan piilossa kylläkin,mutta piilot auki. Joten nyt sitten harjoiteltiin tätäkin. Tuullut ei yhtään, joten tuuli ei nyt suureksi avuksi ollut, vaan nenän käyttö piti varmasti koiralla olla maksimaalista, että hajua sai. kolmonen, nelonen hienosti ja vitonen superisti. Vitonen oli arkussa, eikä vaikuttanut Akkaan mitenkään! Minä itse en enää mene maalille, vaan etenen keskilinjalla. Maalimies tuo Aksulaisen keskilinjalle. Hienosti Akka maalimiehen luona pysyykin, kunnes minä otan hänet haltuuni ja lähetän seuraavalle.
Etsintä siis on ihan mallillaan. Akka meni muuten tänään ensimmäisenä koirana radalle, joka myöskään ei ongelmia tuottanut.
Ilmaisu:
Olen rullaa siis opettanut takaisin päin ketjuttamalla. Tehnyt lähinnä kotosalla. Tytöt ja Pasi on toiminut meille maalimiehenä.
Tänään rulla oli jo valmiiksi Pasilla. Akka ihmetteli tätä, mutta kyllä se rullan suuhun nappasi ja toi minulle viereen eikä tiputtanut kertaakaan vaan odotti nätisti, että kytken kiinni ja annan "näytä" käskyn.
Paljon olemme reenannut pelkästään rulanottoa minulta ja vierelle tulemista ja siitä näytölle. Olen yrittänyt iskostaa siis loppu osaa Aksulaisen päähän. Nyt on helpoa, kun Akka juoksee tyköni, niin tulee rulla suussa suoraa sivulle, joten luulempa, että tämä on Akalle sopiva opetusmuoto. Kiitos Sarille tästäkin!
Tarkoituksena on vielä jonkun aikaa tätä tehdä kotosalla ja vahvistaa toimintaa, ennen kuin siirrän maastoon. Mutta luulempa, että kuukauden jälkeen varmasti rullan saa maastoon liittää (jos vain kyetään asiaa reenaamaan tarpeeksi)! Jännää ja niin hirmuisen kivaa!!!
Maasto-osuus on siis hienolla mallilla ja antaa meille todella paljon motivaatiota harrastaa.
Niin ja kiitos meidän upealle hakuryhmälle jo taas nytkin. Ikinä ei voi omaa ryhmäänsä kiittää tarpeeksi!

Esineruutu:
Hih... Ei kommentoitavaa, kun ei olla päästy reenaamaan.

Muita lajejakaan emme ole reenannut!

Joly the sheltti:
Reipas ku mikä! Ihmisen tykö painelee innoissaan menemään. Ei ole vielä esiintynyt minkäänmoista varautuneisuutta. Perässä tallustelee paikasta toiseen ja lenkeillä pysyy hyvin mukana ilman minkänlaista hihnaa ja luokse tulee kutsuttaessa ja varsinkin Eerikan luo. Omasta pihasta ei edes yritä karkailla eikä haukku ole herkässä. Ihan tavattoman helppo pentu! Täysin sisäsiisti ei vielä ole, mutta ei vahinkoja juurikaan tule näin kesällä ja omakotitalossa asuessa. Rokotukset on hoidettu ja kaikki muutenkin ihan hyvällä mallilla. Pikkuisen tokoilevat ja leikkivät aikansa kuluksi. Eerika nauttii koirastaan ja on Minnalle niin kiitollinen ihanasta shellien pennustaan.

Tässäpä tekstiä tälle kertaa...

Mukavaa kesän jatkoa vielä! Nyt kannattaa nauttia auringosta viimeiseen asti!