Kamala sää, vesiräpäskää satoi ja lähdin liian myöhää kotoa ottamatta huomioon säätä, joten myöhästyttiin ryhmän alusta. Ohjaaja kyllä sanoi, että olivat vasta justiin aloittaneet, että ei haitannut mitään. Akka vaan tarvii semmoisen rauhallisen menon, koska tarvii sellaista ns rauhoittumista ennen treeniä, koska muuten on niin höselö. Ja kovasti Akka säätikin. Otti häiriötä muista koirista. Olisi kovasti ollut halukas menemään moikkaamaan muita, mutta kun Akka rauhoittuu ja tajuaa jujun, niin sitten keskittyminen onkin vain hommissa. Aiheena oli seuraaminen joka ihan ok sujuikin. Askeleiden otto, kääntyminen oikealle ja siitä sitten vielä vasemmalle perusasentoon. Ohjaaja sanoi, että Akalla hienosti takapää mukana, jota minä en ymmärrä... siis mitä se tarkoittaa, kun takapää on mukana :D Mutta sitten taas minä tarvin hieman harjoitusta omissa askeleissani. Joten minä sain sitten kotiläksyksi tämän, että opettelen näitä askelia ilman koiraa. Ohjaaja sanoi, että kun itse tiedän mitä teen, niin koirakin menee sen nätisti. No näinhän se on! Mahtavaa, kun saa opetusta!!! Tätä juuri olen tarvinutkin. Otimme seisomista, joka ihan ok. Paikalla istumista ohjaaja kehoitti harjoittelemaan kotosalla. Saimme paljon kotiläksyjä, mutta eihän tuo haitanne. Yritystä piisaa kyllä. Väliajat, kun ohajja puhui meille tärkeitä asaioita, niin Akalla oli tylsää, kun ei tehty mitään, joten silloin yhtäkkiä akka nyppäs ja yritti singahtaa muiden joukkoon, hihna kiristyi ja nyppäs sitä. Otti itsenäisesti kontaktia ja siitä saikin palkkaa. Jätän huomioimatta tuon kielletyn tekemisen ja palkkaan ainoastaan siitä hyvästä ja oikeasta toiminnasta). On Akan kanssa touhua, kun yrittää toisella korvalla kuunnella tärkeitä neuvoja ja asioita, kun Akka haluaa touhata. Joten minäpä siinä sitten tein kontakti harjotteita samalla Akalle. Istui edessä, istui sivulla. Otin lelun ja palkkasin myös lelulla. Akalla olikin nyt todella kova vimma leikkimiseen (tämmöistä temperamenttiä ja tarmoa en aikaisemmin pikku-akassani ole huomannutkaan). Käytin siis tätä hyödykseni kontakstissa. Loppu jutut kuuntelin ohjaajaa niin, että laitoin Akan makuulle ja palkkasin Akkaa, kun makasi rauhallisena. Mutta kyllä tässä minulla hommaa on pikkuisen belgineidin kanssa, jolla intoa piisaa :) Vielä, kun itse pysyn mukana, niin hyvä! Ensi viikkolla taas.  

Reenien jälkeen menimme Turtolaan. Ensiksi kävimme Turtolan puistossa lenkillä. Tämän jälkeen menimme Turtolan citymarketin parkkipaikalle käpsyttelemään. Siellä oli myös tällainen talvitempaus, jossa esitteli Rekku Rescue ry ja Pelastetaan koirat ry toimintaansa. Sielläkin oli koiria. Me lähinnä Akan kanssa kävelimme ohitse ja opettelimme tapakasvatusta hinassa kävelyssä. Citari oli täynnä porukkaa, joten todella hyvä lenkkisessio oli. Hienosti Akka menikin. Näimme kaupalla sitten mysö Kari ja Jaana Jalosen pitkästä aikaa. Jaana koplasi Akan katsoi myös hampaat. Ensiksi Akka meinasi rimpuilla vastaan, mutta lopuksi kuitenkin tyytyi kohtaloonsa ja antoi hampaat tutkittavaksi. Tulipa tällainen käsittelyreenikin tähän sitten, hyvä niin :)

Esinereagoinnissa olen ottanut kaksi uutta esinettä mukaan. Kummatkin tyttöjen pikkuiset villasukat. Hyvin Akka reagoi ja nappaa jopa suuhunkin ja tuo melkein minulle asti. No joo kyseessä nyt kuitenkin reagointi eikä vielä luovutus eli eipäs ahnehdita. Saas nähdä, koska pääsen reenaamaan metsään... Reenit jatkuu...