Niihamassa jälleen hakuilemassa.

5 maalimiestä Akalle. Nyt takoituksena helpot ja motivoivat treenit, jotka saataisiin onnistumaan.
Kävin hakemassa hajut jokaiselta ysitellen. Yritin tehdä nyt niin, että haju napattaisiin mahd kaukaa ja myötätuulipuoleltakin kauempaa maalimiestä.
Ykkönen meni hienosti. Kakkonen meni hienosti. Kolmosella en ihan takuu varma ollut, että saiko Akka ihan paikallistettua mmn hajua, kun tuuli pyöri niin oudosti. Mutta, kun lähetin Aksun niin Akka eteni hienosti suoraa ja kääntyi edetäkseen eteenpäin. Mari sanoikin, että Akka oli joutunut  hieman hakemaan, mutta hienosti oli hajun sitten lopuksi kunnolla napannut ja tullut Marin luokse. Hyvä. Sitten nelosella kävin ottamassa hajua täysin suoraa. Mm oli kukkulan alapuolella vähässä matkassa. Haju napattiin kukkulan päältä. Mentiin myös täysin samoja jälkiä pitkin takaisin keskilinjalle. Ajattelin, että Akalla on helppo mennä suoraa mm:n luokse. Mutta, kun lähetin Akan, niin Akka etenikin ihan omaa reittiään.... Ajattelin, että Akka meni nyt kyllä sitä "koiran suoraa" takalinjalle, jonka jälkeen kääntyi eteenpäi ja löysi Jarin pusikosta. Hienoa!
Sitten vielä vitonen. LÄhdettiin hakemaan hajua. Hajun haku matkalla, Akka pissas!!!! Tämä kyllä latisti mun fiiliksiä! No sitten lähetykseen ja taas Akka eteni takalinjalle hienosti ja meni mmn luokse. Hyvin!

Nyt mulla oli palkkana kaikenlaista ja ohjeistin maalimiehiä olemaan ja syöttelemään Akkaa todella rauhallisesti. Ykkösellä oli folionyytteihin käärittyä läskiä, jota mm hitaasti aukoili ja syötteli. Hyvin Akka pysyi maalimiehellä, ei kertaakaan yrittänyt sieltä lähteä. Kakkosella oli purkissa pieniä koiran makkarapaloja, joita Jari syötteli kädestä rauhaksiin yksitellen. Hyvin pysyi Akka. Oli kuulemma vilkuillut, kun minä olin tulossa maalille, mutta ei edes yrittänyt lähteä. Vielä ennen kuin poistuttiin maalilta, niin Jari rapsutteli ja kehui Akkaa. Kolmosella oli kahdessa pikku purkissa herkkujauhelihaa pikkuisen. Ensiksi syötteli Mari toisen ja sitten toisen. Akka sai itse kielellä lipuuttaa jauhikset suuhun. Täälläkin Akka pysyi hienosti. Nelosella oli taas folionyytit ja nyt Jari sanoi, että nyt Akka ei edes vilkuillut mua vaan oli aivan rauhassa makuullaan ja söi pikkuhiljaa. Vitsella taas pikkupurkeissa jauhelihaa. Minä ja Jari mentiin myös viimeiselle piilolle kehumaan Akkaa. Jari ja Mari vielä syötteli Akan omia nappuloita kädestä kehuen ja rapsutellen piilolla. Kun oli saatu syötyä rauhassa ja siliteltyä, niin mä huomasin, että pallot oli jäänyt toisen takin taskuun ja takki etulinjalla. Noh Jarilla oli joku Touhon pikkuinen patukka, jolla sitten Mari ja Jari leikittikin Akkaa ja kivasti Akka patukkaan syttyikin! Sitten kun lähdettiin piilolta, niin Akka sai pikku pätkän kuskata patukkaa suussa.

Musta tuntuu, että tää on varmaan nyt hyvä juttu Akan hakuilua ajatellen, että rauhoitutaan maalimiehen luona. Ei hätäillä, minä menen aina maalille mukaan. Rauhallisesti kuljetaan takaisin keskilinjalle. Näin saisi minimoitua Aksun rallatusjuoksemisen. Varmasti myös selkeyttää touhua Akalle tämä. Myös palkat pitää olla vaihtelevia ja erilaisia, näin mielenkiinto säilyy...

Hyvin meni nämä reenit! Se pissajuttu kyllä hieman hämää.......

Nyt hakuiluun kahden viikon tauko!