Lähdettiin lauantaina Aksulaisen kanssa Heidin luokse touhailemaan.

Lauanataina otettiinkin sitten tokoa, kuinkas muutenkaan Silmänisku

Ottettiin heti alkuun paikkamakuu, joka oli 3 min. Hyvin. Sitten autoon toviksi ja sitten seuraamiskaavio Alokkaan mukaan Heidin käskytyksillä. Hihnassa seuruu oli huonoa ja liikkestä pysähtymiset sekä käännökset huonoja. Minä idiootti en näihin puuttunut! Hihnatta seuraaminen parempaa. Tästä taas autoon.
Lopuun otettiin maahanmeno liikkeestä, joka hyvin, mutta ennakoi perusasentoon siirtymistä eli nyt palkka maahan. Sitten luoksetulo, myös hetsaten herkulla. Tästä seisomisen liikkeeseen, jota nyt yliviritin niin, että Akka meni maahan. Sitten taas seisomisen hinkkausta. Joka loppuun onnistui hyvin, johon olikin sitten hyvä lopettaa.

Seuraamisessa treenattava: Liikkeestä pysähtymisiä sekä käännöksiä.
Jäävissä ei saa virittää liikaa. Huomasin, että pelkkä kertominen riittää Akalle. Ja pitää olla tarkkana, ettei Aksulainen ala ennakoimaan eli palkka vuoroin maahan ja seisomiseen ja satunnaisesti perusasennosta.
Luoksetulosta useasti vauhdista palkkaa, että saadaan vauhtia! Nyt olen palkannut edestä enkä käskenyt sivulle. Sivulle siirtymisiä olen treenannut erikseen. Varmaan olisi hyvä jossakin vaiheessa tehdä koko liike, että näkee miten se toimii. Mutta olen halunnut vahvistaa eteentulemista ja nyt näyttää, että se on ihan ok.

Sunnuntai:

Lapualla oli piirimestaruuskisat. Olin tallaamassa 300m hakualuetta ja voi herranjestas, ku se tuntuikin mahdottoman pitkälle!!! Huh, huh!
Yksi koira kisasi ja tämän jälkeen sainkin treenata hakua Aksun kanssa Heidin treeniryhmässä.
Maasto oli haastava. Oli kalliota, suopursua ja risua. Toinen puoli oli suhteellisen selkeä ja näki hienosti koiraa mitä se teki. Akalle 4 uutta maalimiestä.
Ykkönen lähti heti vinoon. Menin eteenpäin ja kutsuin Akkaa, mutta Akka olikin saanut nokkaansa hajun ja oli jo menossa mm luokse ja sieltä se löytyikin. Akka ei välittänyt uudesta tyypistä mitään ja tuli maalimiehen kanssa keskilinjalle saakka nätisti. Kakkoselle taas vinoon ja kysyi, mutta en reagoinut josta Akka jatkoi matkaansa löytääkseen mm:n. Kolmannella lähetin Akan ihan väärästä paikasta ja Akka teki hienon tyhjän. Mutta lähetin uudelleen taas väärästä kohtaa, mutta Akka tajusti mistä ei ole ettinyt ja löysi maalimiehen. Voi mua toopea! Neloselle Akka eteni hienosti suoraa ja syvälle kaarsi hienosti aluetta eteenpäin voi, miten hieno pisto oli tulossa, mutta sitten Akka ilmeisesti kuuli marjastajat ja haukahti, nenä meni kiinni ja tuli mun luo Jalka suussa AUTS!
Kyllä mä raavin päätäni ja olisin kaivannut tähän tilanteeseen oman ryhmän tukea. Mutta kun olin tavallaan yksin, niin päätökset piti yksin tehdä. Päätin lähettää Akan takaisin. Ja vinoon meni ja löysi mm:n. Olin kyllä vähä suunniltani tästä. Mutta toisaalta oli hyvä vaatia Akkaa tekemään työtä, vaikka mikä olisi eikä moiset haukut saa antaa vaikuta sun muuta. Joten Akkaa ajatellen oli hyvä, mutta itse esintään tämä ei nyt järin hyvä suoritus todellakaan ollut.
Meillä on ollut teemana treeneissä maalimis motivaatio, että Akka on ja pysyy maalimiehellä ja tähän on ihan hyvin päästy, koska maalimiehiä ei kertaakaan jättänyt eikä hätää ollut. Mutta nyt on sitten tämä suoraan meneminen sitten hieman hankalaa. Akalta, kun ei voi vaatia liikaa kerralla. Jos siis haussa nyt keskityttäisiin suoraan menemiseen. Katsotaan....
Kiitos paljon Heidin ryhmälle, että pääsin mukaan! Ihana saada uusia kokemuksia. Ja tsemppiä vain koko ryhmälle treenaamiseen Hymy

Hakuilujen jälkeen syömän ja suihkuun josta sitten taas tokoilemaan ja korjailemaan lauantaisia virheitä.

Aloitin seuraamisella. Ensimmäinen pätkä 15 askelta, hyvin. Toinen pätkä liikkeestä pysähtymisiä. Jouduin koirjailemaan parii ekaa, joista sitten kolme seuraavaa meni hyvin. Komas pätkä n. 40 askeleen suora, jossa maasto vaihtui. Hyvin. Neljäs pätkä n. 7 askelta, hyvin.
Toisessa sessiossa otin liikkeestä maahanmenon, jossa ennakoi, otin uudelleen ja palkkaus maahan, hyvin. Luoksetulo, joka hitaasti, mutta palkkasin alku vauhdista. Toisessa luoksetulossa jo vauhti nopeampaa ja palkkaus vauhdista. Seisominen onnistui hyvin.
Loppuun otettiin vielä rullailmaisua. Akka oli tarttunut taas heti rullaan, mutta minä vielä seurasin tilannetta ja kutsuin tähän, että hoksaa, että rulla suussa pitää tulla minun luokse, jonka jälkeen pääsee vasta takasisin maalimiehelle. Menikin ihan hyvin. Nyt pitää seuraavaksi jättää kutsu pois ja antaa Akalle nyt itselleen mahdollisuus tajuta tämä asia, koska nyt tämän jo pitäisi olla melko selkeää.

Tästä sitten kotimatkalle takaisin kotiin.

Kiitos Heidille vieraanvaraisuudesta ja hyvistä unista! Nimittäin sain Heidin luona hyvin nukuttua, joka on meikäläiselle aina kodin ulkopuolella hieman outoa. On ilo treenata Heidin kanssa! Voi, kun saisimme useammin yhdessä reenailla.

Kotiin päästyäni minulle puhkesi flunssa!