Perjantaista se alkoi.

Matkustin Eerikan, Roosan, Siiri ja Akan kanssa junalla kohti Seinäjokea.
Eläinvaunu oli ihan täysi. Meillä onneksi oli neljä penkkiä, jotka olivat vastatusten, joten laitoimme rattaat sitten vain tukoksi, että meille jäi siihen pieni soppi. Vieressä oli toinen koira, jota Akka aluksi hieman pälyili. Siiri kiljui, pois, pois, koska halusi kulkemaan pitkin poikin vaunua. Eerika höpötti, että on tosi kova vessahätä ja heti olisi päästävä vessaan. Roosa valitti kovaa väsymystään ja sanoi, että rupeaa nyt heti nukkumaan. Huh, huh, sanon, että oli kyllä aika työ saada tämä lauma rauhalliseksi. No annoin Akalle luun, Eerika kävi vessassa, Siiri rupesi viihtymään, kun sai katsella ulos ja Roosa tykkäsi, kun sai vain olla möllöttää. Kaaosta kesti n. 15 min jonka jälkeen lauma olikin loppu matkan kunnolla ja hyvin.
Heidi tuli meitä vastaan asemalle, joten junastakin pääsimme pois mukavasti, kun Heidi otti meistä kopin :)
Onneksi Akka ei ole mikään arkajalka, jonka kanssa olisi ongelmallista matkustaa. Akka on maailman matkaaja eikä hätkähdä turhista, hyvä näin!
Sitten heseen syömään ja Heidin luokse lepäilemään ennen Pasin ja Köpin tuloa.

Kun Pasi ja Köpi tuli. Lähdimme tottistelemaan Seinäjoen jäähallin parkkipaikalle. Isommat tytöt menivät mummon hoteisiin :)

Aloitin Akan kanssa seuraamisella, joka nyt suhteellisen hyvää. Heidi sanoi, kun paikka ja kontakti hyvät, että tiesin palkata oikeassa paikassa. Tässä olisi kyllä ehdottoman hyvä olla toisella esim naksutin, että naksauttaa hyvässä kohdassa, että tietää palkata oikeassa kohdassa. Nyt Heidi sanoi, että hyvä. Tämä ehkä välillä hämmennytti Akkaa ja siksi ajattelin, että nyt pitää kyllä ehdollistaa naksuttimeen. Seuraamisen jälkeen leikkiä. Leikin itse aika pitkään ja myös Heidi leikki Akan kanssa. Tästä ainakin jäi hyvä vire päälle.
Toisessa sessiossa otin seisomisia ja eteentuloja. Seisomisessa hinkkasin oikeaa tapaa palkata ja muutenkin sitä, että löytyy se omin tapa opettaa koiralle tätä. Muutama onnistuminen kuitenkin tuli kummallekkin. Tätä en tässä vaiheessa vielä osaa kertoa, kun tämä on niin hakuisessa vielä. kerron sitten, kun olemme löytäneet sen oman tyylin :) Nyt teimme niin, että Akka tuli vierellä kulkien ja palkkasin samalla, kun sanoin käskyn -sei- ja jatkoin askeleen verran eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan vielä nyt ole se oikea tapa, mutta pääasia, että koira oppii seisahtamaan. Katsotaan...
Eteentulot olivat ihan ok. Tuli suoraa eteen, oitn muutamia askelia taaksepäin ja tuli reippaasti mukana aina istahtaen. Taas leikittiin. otin heti perään luoksetuloja, jotka menivätkin ihan persiilleen. Akka päätti lähteä tutustumaan paikkaan, missä reenasimme. Lelu ei kiinnostanut. Tuli kuitenkin tyköni kun heitin lelun pois ja näin sain koiran tyköni ja leikimme. Mutta luoksetulot eivät olleet luoksetuloja vaan että lähdetään tutkimaan paikkoja :-D
Sitten taas autoon hetkeksi ja lopuksi paikalla makuuta. Aina kun olin menossa antamaan välikehuja Akalle, niin Akka nousi ylös. Tässä päästimme, että rupean tekemään Akalle tiuhemmin välipalkkauksia, että tottuu, että saatan käydä Akan luona useasti, mutta tämän jälkeen kuitenkin Akka jää makuulle.

No joo, ei oikein nämä reenit sujunut. Paikka oli uusi ja häiriötäkin oli. Leikittiin ehkä liian kauan Akan kanssa, että motivaatio tyssäsi. Päätettiin, että huomenna kokeillaan uudestaan. Pitää olla tarkempi suunnittelussa ettei tule puuduttavaa ja lopettaa ajoissa, ettei reeneistä tule liian pitkät. Näillä eväillä.
Pitäisi aina muistaa se suhde, että 80% pitää reeneistä onnistua. Reenit on tehtävä ja suunniteltava niin, että ne myös tuon verran onnistuu :) Helpompi sanoa kuin toteuttaa ;)!