Tänään hakuiltiin Ylöjärvellä Lohja Ruduksella.
Tarkoitus oli tehdä tänään Akalle helpot treenit, koska edelliskertaiset treenit on ollut pikku-Aksulle hieman vaativia, mutta toki onnistuneita :) Nyt siis haluttiin varmat ja hyvät treenit.

Suunnitelmana oli, että otan neljä maalimiestä. Etukulmat valmiina ja tämän jälkeen kolmoselta + neloselta hajut, jonka jälkeen lähetykset. Akalla oli palkkana uutta ruokaa (jauhelihariisiä) jota olen kennelrehun rekasta ostanut. Akka ei ollut vielä kyseistä ruokaa koskaan maistanut, joten metsässä tuli ekaa kertaa tätä. Sanoinkin, että jos ruoka on pahaa, niin en ota sitten kuin vain etukulmat.

Noh, lähetin Akan ykköselle. Akka lähtikin tapansa mukaan, vauhdikkaasti ja nyt myös ihan täysin suoraa mm luokse. Sari sanoi, että Akka oli ainut koira nyt näissä reeneissä, joka eteni suoraa tuon ensimmäisen etukulman :) Hienoa! Lähetyskin oli onnistunut. Menin maalille, niin Akka oli jo tulossa tyköni. Sanoin Akalle, että joko tulit, että mene vaan syömään. Mari sanoi, että Akka oli imaissut ruokansa kauhealla höökillä kitusiinsa. Ja kun tuli tyköni niin olikin sellaisella meinigillä, että mennään jo hakemaan se toinen eli vauhtia ja motivaatiota etsimiseen oli!
No juosten sitten mentiinkin kakkoselle aloitukseen ja humps vaan Akka kirmasi kakkoselle. Taas suoraan ja hyvin. Noh Sari kannusti sitten mua laittamaan Akan vain ilman apuja etsimään. Minua kyllä hieman jänitti ja ajattelin, että jos vain pitäisi hakea hajut, mutta Sari sai sitten minut kokeilemaan ottamaan riskin.
Ja se kannatti!
Kolmoselle Akka meni taas suoraan ja hienosti ja neloselle eli vipalle mös suoraa ja hienosti!!!
Siis ei mitään ongelmia!!! Apua, voiko tää olla totta, että toi eläin osaa??!!! WAU!
Kakkosella oli kaksi piiloa, joissa toisessa piilossa oli mm. Akka meni oikean piilon luokse hienosti, josta löysi ukon. Nelosella eli vipallakin oli äijä teltassa piilossa ja näinkin, kun Akka sai varmuuden, että piilossa on todellakin äijä, niin Akka ei epäröinyt menä jopa piilon sisälle :) Tuumasi Aksu vaan, että tuu nyt sieltä jo pois, mä löysin sut ja anna ne herkut mulle :) Minä menin vipalle piilolle sitten leikkimään mukaan. Akka sai taas lopuksi kirmailla meidän kesken, ku purkasimme hakualueen. Keskellä tarjoili maahan menoa kaikille, että saisiko tältä sapuskaa vai tältä :) hassu pieni. Noh, saipa Akka sitten aamuruokansa Jarilta.
Akka menee maalilla aina hienosti maahan ja odottaa ruokansa ja syö hotkien. Motivaatiota Aksulla piisaa ja siitä oikein näkee kuinka kivaa tämä äijien hakeminen on!

Oli kyllä huippu treenit! Jesh :)

Akalla muuten alkoi eilen toinen juoksu.