Heidi oli saanut yhden kaverin hakuiluun mukaan, jotta saatiin hakureenit järkättyä.
Minulla olikin suunnitelma tälle kerralle, joten nyt vain piti testata.
Nyt neljä maalimiestä. Oikea puoli oli myötätuuli puoli ja vaesnpuoli vastatuuli.
Haettiin hajut kaikista maaleista vuoron perään ja päästin lähtemään keskeltä heti.
Ekalle menikin hyvin, mutta lähti maalimiehen luota ennen aikojaan tyköni.
Toiselle maalille mennessämme olin olettanut maalimiehen olevan juurakon takana, mutta olikin edessä, joten tämä vähän hämmensi itseäni. No en oikein varma ollut, että oliko Akka saanut hajun varmasti vai ei. Lähetin kuitenkin keskeltä ja väärään suuntaan Akka lähtikin ja jouduin kutsumaan luokseni takaisin. Nyt ohjasin Akkaa hieman eteenpäin ja lähetin uudelleen ja nyt Akka menikin suoraa luokse.
Kolmannelle menossa hukkasin keskilinjan, koska sitä ei oltu mitenkään erikseen merkattu. Kävelimme liian kauaksi ja kohta huomasin, että piilo oli aikaisemmin. No palasin vain takaisin ja lähdin kulkemaan oikeasta kohdasta suoraan. Nyt tein niin, että Akka varmasti hajun sai. Akka sai hajun mm takaa. Kun lähetin menemään niin Akka meni suoraa mm luokse ilman poikkeuksia. Neljänneltä haettiin haju ja taas melko keskeltä lähetys ja niin Akka eteni suoraa mm luokse. Lopuksi maalimiehet vielä leikittivät Akkaa ja Akka tykkäsi :)
No tämä nyt ei ehkä nappiin mennyt, mutta kyllä tästä se 80% onnistui kuitenkin, joten ei saa jumittua noihin epäkohtiin vaan olla vielä tarkempi hajujen otoissa.  Ja siinäkin, jos alue on uusi, niin tämäkin on tärkeää myös itselle tarkasti hahmottaa, että tietää, missä kulkee ;)
Akka meni autoon odottamaan toista vuoroa.

Toisella vuorolla sitten mm olivat juuri samoissa piiloissa kuin ekallakin kerralla.
Päätimme niin mm kesken, että minä en huuda Akkaa tyköni vaan mm:t tuovat Akan puoleen väliin ja minä olen puolessa välissä odottamassa. Tämä ihan ok.
Nyt lähetin Akan ekalle suoraa keskeltä. Akka lähtikin lujaa, mutta sitten lähti vispaamaan minne sattuu. Olin jo ihan kauhuissani, että mitä nyt tapahtuu ja nyt tämä meni ihan pipariksi koko juttu. Tavallaan jo luovutin, että taidettiin haukata liian iso pala siihen miten toi eka kerta meni. Mutta sitten Akka pysähtyi, tuli kakka ja kakan jälkeen Akka pinkoi suoraan maalimiehen luokse. Huoh! Akalla olikin kakkahätä ja tämän vuoksi näin. Voi, voi pientä, että hätä tuli kesken.
No sitten jatkettiin toiselle ja menin lähettämään vähän lähempää, en siis lähettänyt ihan keskeltä. Akka pinkoi suoraa maalimiehen luokse. Ei ongelmia tässä. Myös kolmannelle lähetin suoraa, mutta en ihan keskeltä saakka. Hyvin meni. Neljänelle lähetin melkein keskeltä, mutta en ihan. Akka pinkoi suoraa ja liivitkin tarttui kantoon ja viilsi liivit Akalta pois. Liivit jäi kantoon, mutta Akka jatkoi matkaa ilman että edes katsoi, että mitä tapahtui, vaikka kamala räsähdys kuului ja liivit lähti päältä. Ihan hyvä huomata, että Akka ei moisista välitä/hätkähdä, kun on menossa mm luokse. Olin onnellinen, että tämä treeni sitten kuitenkin onnistui todella hyvin vaikeuksien jälkeenkin.

Nyt pitää vielä treeata tarkemmin sitä hajun ottoa ja pikkuhiljaa siirtyä lähettämään keskeltä, että sitä matkan pituutta alkaisi tulemaan. Maalimiehet ovat jo siellä 50 metrissä, joten nyt pitää ruveta myös lisäämään itsekkin sitä matkan pituutta rohkeasti ja katsoa mitä siitä tulee. Ja myös näitä suoria lähetyksiä vain ruvettava rohkeasti tekemään. Ja varsinkin silloin jos on mahdollista yksissä treeneissä ottaa kaksi lähetystä. Katsotaan miten homma edistyy.

Kiva oli kuitenkin reenata vaihtelun vuoksi myös Seinäjoella. Kiitokset Heidille viikonlopun järjestelyistä ja antimista! On se hyvä, kun meitin koirat, joita yhteensä 5 on, niin tulevat toimeen niin hyvin keskenään, että se asia ei meille päänvaivaa juurikaan aiheuta.