Hoh, hoh!!!

Aamulla viestittelemään. Olikin mukavaa, kun paikalla olikin melkoisen musta lauma Hymy
Akalle uutena asiana viestiin tuli se, kun toinen koira oli radalla yhtäaikaa Aksulaisen kanssa. Nimittäin Hile ja Akka veti rataa vuoron perään. Odotustakin siis tuli, joka myös oli uusi asia. Tätä odotusta puuhun kytkettynä tarvii harjoitella, koska Eerikan päässä Akka oli tykännyt välillä ääntään aukoa.
Uutena asiana tuli myös lähetys. Jossa minä olen melkoisen tupelo, kun en ole asiaa oikein vielä sisäistänyt, että miten toimin. Viestissä kuitenkin lähetys on melko tärkeää, kun se tapahtuu ajan puitteissa. Ja kun koira on saattanut joutua odottelemaan pitkäänkin, niin tärkeää on, että lähetys onnistuu. Tomi suosittelikin, että alkaisin opettaa tätä asiaa Akalle, että tästä muodostuisi Aksulle rutiinin omainen tapahtuma. Ja uskon kyllä tähän itsekkin, että asia näin on. Kun lähetykset tapahtuu samalla kaavalla, niin koiran on helpompi omaksua tilanne ja pääsee lähtemään täysillä eteenpäin. Näin tilanne vahvistuu ja varmistuu koiralle ja sen on helppo lähteä viestille, kun tietää mitä ollaan tekemässä.
Nämä kaksi asiaa eli odotus ja lähetys tuli meille uutena asiana joita rupeamme treenaamaan, koska itse juoksemisessa Akalla ei ongelmia ole. Nytkin juoksi oikein mallikkaasti eikä etenemispätkissäkään vaikeutta tullut. Viimeisen juoksun lähetys epäonnistui ja koira oli muissa maailmoissa ja meikäläinen epävarma, niin tämä on kyllä seikka mihin puuttua kannattaa ja toivon ja uskon, että tuolla Tomin neuvolla asia korjaantuu.... Toivottavasti....

Sitten hakuilemaan....

Oltiin Niihamassa hakuilemassa. Otin kolme maalimiestä Akalle. Tarkoituksena oli hakea hajut kaikilta, mutta kun Akalla näytti olevan virtaa ja meininkiä, niin päätettiin että lähetetään suoraa ja katsotaan tilannetta...
Ykkönen meni oikein hienosti. Menin itsekkin sitten maalille Akkaa hakemaan. Nyt en kytkenyt koiraa, vaan yhdessä tultiin keskilinjalle. Ohjasin kakkosen lähetykseen ja lähtikin hienosti. Tämä pisto oli varmasti Akan parhain pisto ikinä! Nimittäin Akka eteni täysin suoraan takalinjalle, jossa kääntyi eteenpäin ja löysi edestäpäin maalimiehen. Jarikin tuumasi, että täydellinen pisto!!! Voi, että miten hienosti. Olin kyllä niin onnellinen itsekkin Akan toiminnasta Pusu Voi kumpa Sari olisi ollut näkemässä!!
Taas yhdessä keskilinjalle ja seurauttaen Akkaa kohti kolmos lähetystä. Hienosti meni. Akka lähti hyvin kolmoselle ja löysikin maalimiehen. Mentiin minä ja Jarikin piilolle. Jari ja Mari syötteli ja lopuksi leikki Akan kanssa palloilla.
Todella hienot ja onnistuneet treenit!
Touholla ja Rollellakin onnistui treenit tänään hienosti Hymy

Hakuilujen jälkeen suoraa tietä maneesille tottistelemaan.....

Otin seuruuta naksulla pitkästä aikaa ja menikin kivasti. Paikalla käännöksiä, seisomista ja eteentuloa. Eteentulo on hidas, joten sitä pitää tehdä nyt puunkierrolla, että saan vauhtia siihen lisää.
Pallolla otin maahanmenoa ja perusasentoa. Nousikin perusasenton hyvin.
Tauon jälkeen hyppyä. Ja nyt päätin, että seuraavalla kerralla laitan kosketusalustan, koska hypystä meinasi tulla hyppynouto, kun Akka haki purkin ja toi sen mulle Nauru hassu! Mutta, kun kokeilin ilman purkkia niin huomasin, että hypy on mennyt esteestä kauemmas ja tätä olenkin juuri hakenut. Mutta kosketusalusta siis seuraavalle hypykerralle.
Sitten vahtiluoksetuloa istumisesta. Otin kahteen kertaan ja ihan passeli.
Kolmannella osuudella Jari teki luoksepäästävyyden, joka menikin nyt hienosti. Akka pysyi hienosti perusasennossa. Sitten ryhmässä paikkamakuu. Kaikilta osin hienosti meni paikallamakuu, mutta makuusta perusasentoon siirtyminen tuotti taas tuskaa, kun häiriintyi muitten käskytyksistä Otsan rypistys
Mutta kun pääsi perusasentoon niin ilostui ja sai syödä omat Cesarit ja vielä lopuksi sai possukorvan jonka kantoikin parhaimpana aarteenaan autoon asti.
Kivat treenit nämäkin ja nyt jo alkoi tuntua lohduttomalta, koska viikon päästä maneesille pitää jättää hyvästit Itku

Että tällainen sunnuntai..... Päättämätön saati koko viikonloppu. Noh, mutta ei tällaisia viikonloppuja aina ole.
Kiva oli huomata Akasta, että tahti ja meno ei haitannut. Vaikka Aksu oli Hemunkin kanssa telmunnut kaiken tämän lisäksi pe-illasta su-aamuun saakka. Kiva harrastuskoira kerrassaan Akasta on tullut! Akan kanssa on ilo harrastaa Pusu

Nyt Akka viettääkin sitten seurakoiran elämää täällä landella. Ennen seuraavia treenejä Silmänisku