Kyllä se niin on, että kun vain treenaa, niin toki tulee niitä vastoinkäymisiä ja virheitäkin, mutta väistämättä niitä onnistumisen ja kehittymisen kokemuskiakin tulee :) Näin tapahtui tänään!

Olimme ottamassa hakua ihan uudessa paikassa Nirvassa. Haku paikka oli ihan järkytävää ryteikköä. Joku oli myös viisaana tuonut jätteet metsään. Siis siellä oli jos jonkinmoista tölkkiä, purkkia ja muovisia juoma kanistereita. Oli myös todella paljon koiran jätöksiä. Eli toisaalta paikka oli loistava ajatellen millaista treeniä koirat saavat tällaisesta alueesta.
Otin Akkalle taas neljä maalimiestä. Kävin ottamassa hajut ensiksi ykköseltä ja sen jälkeen heti perään kakkoselta. Ykkönen sijaitsi oikealla puolella, joka oloi myötätuuli puoli. Haettiinkin haju mm takaa ja sitten kakkoselle. Kakkoselle mennessä oli näitä kamalia jätteitä. Oli oikein kunnon kaatopaikka. Akka ei kiinnostunut jätteistä, vaan oli todellakin menossa maalimiestä etsimään. On todella hienoa nähdä mikä motivaatio Akalla on maalimiestä kohtaan. Mm oli kahden ison kiven välissä peressun alla piilossa. Mutta nyt minä näin Akasta, kun hän hajun sai. Huomasin kyllä jo aika pian, että vainun on ilmeisesti saanut, mutta en uskonut ja jatkoin matkaa, mutta kun Akka osoitti todella kovaa kiinnostusta nokka ylhäällä kohti kiviä, niin olin 100% varma, että nyt on hajun saanut. Ja mikä ihaninta, minä huomasin tämän! Tämä puoli oli kyllä vastatuuli puoli, mutta tässähän opin lukemaan Akkaa, että miten Akka reagoi.
Akka reagoi niin, että korvat menevät ihan teräväksi ja hörölleen, nokka on ilmassa ja tulee sellainen kova vimma mm kohti. Eli olen kuvitellut väärin, että kun korvat on luimussa niin tämä tarkoittaisi sitä, mutta olen luullut väärin.
No sitten lähdettiin ykköselle ja lähetin Akan. Akka lähti todella hienosti, hyvällä vauhdilla ja täysin suoraa mm luokse. Todella hyvin. Tuli sieltä yhdessä mm kanssa, minä menin puoleen väliin vastaan.
Sitten kakkoselle ja minulla oli pieni jännitys siitä, että olinko varmasti lukenut Akkaa oikein. Mutta lähtö onnistui ja meni suoraa vauhdilla mm luokse. Aivan siis MAHTAVAA!!! Hyvä HELI & AKKA! Näin me kehitytään yhdessä ja itsekkin sen nyt huomasin :) Olin niin juhlaa täynnä, että sanoin, että lopetetaan tähän, kun meni näin hyvin, mutta eipä kaverit antanut lopettaa kesken kaiken, vaan sanoi, että jatketaan.
No sitten vain kolmoselle ja neloselle hajuja ottamaan. Huomaan, että myötätuuli puoli on minulle vielä vaikea enkä kunnolla osaa lukea, mutta vastatuuli on helpompi. No, kun hajut saatu viimeisiltä, niin lähetykset. Akka syöksyy ilman minkäänlaisia epäröintejä suoraa kamalaan ryteikköön. (Muita koiria hieman tämä ryteikkö huimasi.) Kumpikin pisto sekä kolmonen että nelonen todella hyvin. Onneksi ei lopetettu kesken ;) Koska kaikki neljä onnistui, JIHUU!!! Lopuksi Akkaa syöteltiin keskellä ja tietysti kehuttiin moista haku-petoa :)
Huomenna olemme samassa paikassa ottamassa hakua, joten huomenna Akka lähetetään suoraa mm luokse. Saas nähdä miten huominen sujuu...

Kotiin tultua lenkki ja ennen iltaruokaa kakeja i - m - i vaihdoksin, pikkukapulan pitoa ja paikalla makuu. Ihan ok :)