Menin alokas ryhmään tottistelemaan. Aluksi oli katsaus BH-kokeeseen. Tämän jälkeen kaksi koirakkoa kentälle ja Anne Kilpi sekä Erja Juvakka katsasti alokkaiden osaamistason.
Minulla ja Akalla oli Erja tsekkaamassa meidän tottista. Otettiin aiheeksi seuraaminen. Erja sanoikin, että seuraaminen oikeassa paikassa ja seuraaminen on "pikku sievää". Tämä siis tarkoittaa sitä, että moottoria ja poweria voisi olla enemmänkin. Joten aihe siirtyi leikkimiseen. Koska kaikki tulee sitä kautta. Erja sanoi Kaimion tekstiä lainaten, että kaikilla koirilla se on ja se sieltä löytyy, kun vaan kaivaa. Eli leikkiä ja leikkiä. Tekniikassa meillä ei ole ongelmia, mutta sitä näyttävyyttä haetaan.
Erja ehdotti leikkimiseen semmoista tapaa, että lelu on siiman /narun päässä ja lelua vedetään niin, että koiran saalisvietti herää kunnolla.
Häiriötä Akka ei ottanut vaan kykeni keskittymän työhön. Hyvä hyvä!
Toisella kierroksella otettiinkin sitte niin, että Anne leikitti Akkaa. Nahkalärppä ei sytyttänyt, mutta pikkuinen pörröinen sukka sitten sytyttikin ja Akka lähti Annen kanssa leikkiin :) Hyvähyvä. Kun leikki oli tarpeeksi vauhdikasta ja hauskaa, niin lopetettiin siihen.

Sitten oli vuorossa Niko Saaren jälki kokoontuminen, jossa Niko puhui jäljestämisestä ja lähinnä FH-jäljestä, mutta on hän ollut myös metsäjäljellä, joten varmasti siihenkin neuvoja löytyi niille halukkaille, jotka niitä halusi.
Minä ja Akka keskitytään pellolla jäljestämiseen, mutta emme kuitenkaan tähtää FH-jälkeen. Teemme jäljen pellolla sen vuoksi, koska hakutamme metsässä, enkä halua, että nuori koira sekoittaa nämä kaksi asiaa. Sainkin Nikoilta lauantaiksi hyvät vinkit jäljen tekemiseen Akalle.

Sitten oli vuorossa Sirke Viitasen haku kokoontuminen. Minä ja Akka osallistuimme juuri haku-ryhmään leirillä, mutta olimme päättäneet myös sen, että yhden kerran jäljestämme Nikon porukassa ja jätämme hakuilun väliin. Sirke pohjusti hakuilun ihan alusta saakka. Kertoi miten haun voi aloittaa ja millaisia tapoja haussa on. Sirke itse oli mieltynyt mielikuviin sekä hajunottoihin. Sirkellä olisi ollut viime vuoden Tending-leiriltä Gunnel Bosttrömin luento DVD:llä, jonka kovasti olisin halunnut nähdä ja kuulla, mutta valitettavasti aikaa tähän ei ollut :( Toivottavasti olisi tähän mahdollisuus vielä joskus...

Tämän jälkeen sitten suihkuun ja nukkumaan. Täytyy sanoa, että mietintämyssy oli jo tiukasti päässä kohti jälkeä sekä hakua.