Aluksi Niihaman kentälle tottistelemaan. Alkuun katselin BH-kurssilaisten leikkiä, mitä Jani Kuittinen koirakoitten kanssa puuhasteli. Kurssin loputtua Jani suostui ottamaan myös minun ja Akan koetukseen. Jani seurasi minun ja Akan leikkiä vierestä ja antoi hyvin vinkkiä.
Leikin alkuun pitää saada jännitettä, joka tulee "kumpi kerkeää lelulle ensiksi" leikillä. Lelu on maassa, jota potkin eteenpäin pitäen Akkaa pannasta kiinni, niin ettei Akka sitä lelua saa napattua. Sitten siinä härkin, jonka jälkeen nappaan lelun itselle ja alan saalistuttamaan alhaalta, jonka jälkeen päästän puremaan kiinni, jonka jälkeen sitten taas nostan pikkuhiljaa ylös. Tämän jälkeen tuntuman saatua omiin käsiini annan myöden ja annan voittaa. Nyt vahvistaa Aksulaisen voittoa kunnolla, kun tuntuma on tullut. Muuten saan saalistuttaa sekä nostaa ylös ja liikutella koiraa. Myös irti komennon voin ottaa jo käyttöön, koska Akka ihan hyvin pitää kiinni. Irti komennon jälkeen leikki alkaa uudelleen alusta samalla kaavalla. Pitää muistaa oma keho, ettei jyrää koiraa, vaan yrittää käsiliikkein leikkiä koiran kanssa.
Leikkiä voin tehdä aina ennen varsinaista tottissessiota ja myöhemmin vaikka tottissession jälkeenkin, kun Akan turnauskestävyys alkaa riittää.
Akka syttyikin leikkiin ihan kivasti, jota hieman ihmettelinkin, kun ympärillä kuitenkin oli ihmisiä, jotka vierestä seurasi. Tällä kerralla huomasin, että en itsekkään enää oikeastaan niin piittaa, että ketä siinä vieressä on päälistelemässä, että pääasia on se, että minä ja Akka saadaan opetuksesta hyöty irti. Kuitenkin, kun touhaa koiran kanssa ja samaan aikaan yrittää kuunnella vinkit ja opit vastaan, niin ei siinä kerkeä ajattelemaan enää ketä ympärillä seisoo!!!

Kiitos Janille ihan hirmuisesti, että meidät otti. Aina sitä oppii uutta ja kaikki kannattaa. Mä luulen, että näillä eväillä lähdetään leikkiä työstämään taas uusilla eväillä eteenpäin.
Leikit siis jatkuu kotona, että kentällä Cool

Leikkisession jälkeen Akka oli hetkisen autossa huililla, jonka jälkeen otin kettariseuraamista. Tein käännöksiä sekä temmon vaihteluita, jotka nyt ihan sujuikin. Paikka oli hyvä, mutta perusasento oli vino (poikitti) kertaalleen sen korjasin, josta kehut. Tämän jälkeen vinous hieman hävisi. Mutta nyt ihan rupes jännittämään, että nytkö Aksulainen alkaa vinottamaan. Pitää ottaa nyt kotosalla sivulletuloja naksulla, että asia muistuu, että miten siinä perusasennossa oltiinkaan.... Vire oli nyt hyvä!

Katsastin tänään treenikamujeni Marikan ja Jurrin menoa ja täytyy sanoa, että WAU! Ne meni tosi hienosti tänään, oli aivan upeaa katsottavaa!!! On se vaan ihanaa, kun alkaa meitin koissulit kehittyä tälläkin saralla. Me ollaan kyllä tekniikka opetettu koirillemme opetettu melko hienosti, kun paikat on niin buenot Hymy

Tästä lähdin hakuilemaan meidän uusien ryhmäläistemme kanssa. Meidän haku ryhmä on kasvanut kahdella koirakolla. Hienosti heidän koissulit menikin, vaikka tuuli ei kyllä meille nyt armollinen ollutkaan.
Akalle otin 4 valmista maalimiestä. Ykkönen meni superisti, mutta muilla Akka hieman joutui hajua hakemaan, mutta löytyihän se haju sieltä, kun aikansa haisteli.